Primož Roglič

 THOMAS SAMSON Afp
ŠESTA ETAPA

Roglič pobijedio i preuzeo žutu majicu u Dauphineu dan nakon teškog pada

Posljednje dvije etape su također planinske, s ciljevima na najtežim usponima dana
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2024. 18:08

Samo dan nakon što je sudjelovao u masovnom padu tijekom poništene pete etape jednotjedne biciklističke utrke Criterium du Dauphine, Slovenac Primož Roglič (BORA-hansgrohe) došao je do pobjede u šestoj etapi od Hauterivesa do Le Collet d‘Allevarda (174,1 km) i preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu od Belgijca Remca Evenepoela (Soudal - Quick-Step) koji je također osjećao posljedice pada.

O pobjedi u šestoj od osam etapa ove utrke iz kalendara UCI World Toura odlučivao je posljednji i najteži uspon dana (11,2 km, prosječni nagib 8,4%), na kojem je glavnina dostigla bjegunce, a potom je Roglič uz pomoć momčadskog kolege Aleksandra Vlasova pobjegao iz glavne skupine prema svojoj 81. profesionalnoj pobjedi.

Drugi je na cilj stigao Talijan Giulio Ciccone (Lidl-Trek) s tri sekunde zaostatka, a treći je bio Vlasov koji je zaostao 11 sekundi za Rogličem. Remco Evenepoel, koji je u ovu etapu ušao s 33 sekunde prednosti pred Rogličem, na kraju je zaostao za 42 stotinke ne računajući i 10 sekundi bonusa koje je Slovenac zaradio kao pobjednik etape.

Tako je Roglič preuzeo žutu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu s 19 sekundi prednosti pred Belgijcem. Na trećem mjestu je Amerikanac Matteo Jorgenson (Visma - Lease a Bike) sa zaostatkom od 58 sekundi za Slovencem.

Posljednje dvije etape su također planinske, s ciljevima na najtežim usponima dana, u kojima će Roglič biti u prednosti u odnosu na najbliže konkurente.

Linker
07. lipanj 2024 18:09