STACY REVERE Afp
UVJERLJIVO VODSTVO

Amerikanci sve bliže pobjedi na Ryder Cupu, povećali su prednost pred Europljanima

Golferska reprezentacija SAD-a učvrstila je svoju prednost na Ryder Cupu
Piše: HinaObjavljeno: 26. rujan 2021. 10:09

Zahvaljujući dominaciji iskazanoj u subotu na terenu Whistling Straits povećali su vodstvo na 11-5 ispred europske reprezentacije koja mora napraviti povijesni preokret ukoliko želi zadržati naslov.

S vodstvom od 6-2 na početku dana Amerikanci su pojačali pritisak i bili bolji u tri od četiri "foursome" dvoboja - u kojima igrači iz svakog para naizmjenično odigravaju udarce, a onaj par koji bi u manje udaraca ubacio lopticu u rupu bi dobio bod za tu rupu - prije nego su Europljani uzvratili u poslijepodnevna četiri "fourball" dvoboja -u kojem svaki igrač igra sa svojom lopticom - koji su završili rezultatom 2-2.

SAD, kojima je ovo prvi put od 1975. godine da uoči zadnjeg dana imaju prednost od šest bodova, za pobjedu trebaju 14,5 bodova, dok je Europljanima potrebno 14.

Ryder Cup će završiti u nedjelju sa 12 pojedinačnih okršaja.

Subotnji poslijepodnevni ogledi počeli su tako da su Amerikanci Dustin Johnson i Collin Morikawa nadigrali Engleza Iana Poultera i Sjevernog Irca Roryja McIlroya, a nakon toga su Bryson Dechambeau i Scottie Scheffler bili bolji od Engleza Tommyja Fleetwooda i Norvežanina Viktora Hovlanda. No onda Europljani uzvraćaju zahvaljujući sjajnom paru Jon Rahm/Sergio Garcia, a onda i kombinaciji Hatton i Shane Lowry.

Linker
26. travanj 2024 18:47