Mirko Barišić

 DAMIR KRAJAC Cropix
Tomislav Juranović
ISCRPLJUJUĆA BORBA

Kao nabrijani klinac koji prvi put igra Football Manager: Rat u Dinamu jasno detektira najveći problem kluba

Dinamov prijelazni rok je "roller coaster" kao nikada dosad u povijesti
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. veljača 2024. 22:35

Znaš kako ti je to, ili uhvatiš val i onda na njemu sve ide kao po loju, ili jednostavno izgubiš dinamiku, i onda praktički baš sve što može - krene krivo. Tako mi je neki dan jedan odličan poznavatelj transfernog biznisa objašnjavao teoriju prijelaznih rokova, temeljnu ovaj put upravo - na Dinamu. Ne treba priču mistificirati, ali izgleda da je i posljednji slučaj to dokazao. Naime, u "modrome" klubu u utorak poslijepodne bili su uvjereni da je traženi stoper riješen.

- Pitanje je samo dolazi li Lovren ili Laifis; jasno, Lovren je prvi pick, ali Laifis je zapravo vrlo dobro rješenje - čuli smo s one strane maksimirskih zidina.

Imena se samo redaju

Prvotna informacija glasila je da će se sve znati do navečer, a onda je navečer stigla poruka da će jutro biti pametnije. No, jutro je bilo kao nakon momačke večere Alana, Stua, Phila i Douga. Teški mamurluk. U skladu, međutim, kao iz posljednja dva prijelazna roka. Ako smo onaj prošli zimski, Čačićev, opisali kao izuzetno pasivan i beskrvan, onda sve što je uslijedilo djeluje prilično kao nabrijani klinac koji prvi put zaigra Football Manager. Ljeto puno zakulisnih igara i podmetnutih nogu, zamijenila je, evo, ova zima, i to ponajviše po propustima. Iako, kada bi se moglo, najbolje bi to mogli opisati ljudi iz Uprave, odnosno oni koji odlučuju. Kako se radilo, što se tražilo, koga se dovelo, a koga se propustilo, kako je svatko vukao na svoju stranu, pa se u jednome času za sve pitalo trenera, onda se navodno sada više ništa ne pita trenera, itd.

Metež

Uglavnom, u srijedu ujutro stigla je informacija kako je "operacija Lovren" ipak prezamršena i financijski opterećujuća, što je bilo i logično, uz ogradu možebitnog, teško ostvarivog senzacionalnog obrata, ali potom se stvar, kažu izvori, zakomplicirala i oko tog 30-godišnjeg ciparskog stopera/beka iz Standarda, Konstantinosa Laifisa. Metež par excellance započele su proturječne informacije, prema kojima je u jednoj varijanti već bio u avionu za Zagreb, prema drugoj je već sletio, dogovorio uvjete i čeka četvrtak i liječnički, prema trećoj, belgijskoj, viđen je na treningu Standarda i priprema se potpisati novi ugovor, a prema četvrtoj je, pak, u posljednji čas njegov dolazak spriječio sam vrh Uprave, smatrajući da su njegove godine preotegotna okolnost. Sve te informacije sletjele su niti do 14 sati, što samo dokazuje nevjerojatnu i iscrpljujuću borbu za prevlast unutar kluba kad je riječ o transfernim odlukama. O tome više u jednom drugom, skorašnjem tekstu... Borbu koja, međutim, ostavlja bolne tragove na momčadi i rezultatima. Borbu koja jasno detektira potrebu za sportskim direktorom, koji će imati autonomiju i samostalno stajati iza svojih odluka. Ova varijanta s puno babica, dokazuje se na hrpi kilave djece.

U svakom slučaju, dolazak francuskog beka Ronaëla Pierre-Gabriela (za kojeg inače prve impresije s treninga govore da je jako dobar), mogao bi biti posljednji Dinamov ulazni transfer ove zime. Ako se nešto dramatično ne promijeni posljednjeg dana zimskog "mercata" glede Laifisa ili Lovrena, odnosno izvlačenja nekog asa iz rukava. Potraga je pritom prilično jasna: traži se stoper, po mogućnosti s dominantnom lijevom nogom..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 15:48