BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
GOSTI SLAVILI U ZAGREBU

Jadran preplavio Savu, razlika u kvaliteti došla do izražaja u drugoj polovici utakmice

Prvi susret 13. kola PH - Lige za prvaka pripao je Jadranu koji je pobijedio Mladost sa 12:9
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. veljača 2023. 22:20

MLADOST - JADRAN 9:12 (3:2, 1:3, 2:5, 3:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 50. Suci: Radičević (Dubrovnik) i Copić (Šibenik). Opunomoćenik: Brala (Rijeka)

MLADOST: Jurlina (7 obrana), J. Bušić, Dadvani, Vrnjak, Gluhaić 1, Jelača 2, Adeišvili, Rakovac 3, Elez, Mijić 2, Herceg 1, T. Fabris, Sunara, Mihaljević. TRENER: Zoran Bajić

JADRAN: Marcelić, Burić 1, Marinić Kragić 2, Čagalj 2, Butić, Pejković 1, Bukić 4, Tomasović, Delić 1, Dobud 1, Šetka, Dužević, Anić (7 obrana), Zović. TRENER: Jure Marelja

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 11, Jadran 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Delić (27)

IGRAČ VIŠE: Mladost 5-12 (41%), Jadran 5-9 (55%).


U momčadi Jadrana je 8 hrvatskih reprezentativaca sa šireg popisa prošlog ljeta, uoči EP u Splitu. Plus još dvojica bivših Barakuda, velikih igrača kakvi su Dobud i Šetka. S druge strane Mladost ima dvojicu aktualnih gruzijskih reprezentativaca plus još jednog hrvatskog, ali sa šireg popisa i to sada, nakon EP u Splitu.

Gotovo pa ništa od toga, odnosno jako malo je bilo zamjetno glede zbivanja u bazenu u prve dvije četvrtine. Odnosno, čovjek bi očekivao daleko veću razliku u korist Splićana, ali ni približno tomu. Onih Jadranovih 0:7 od Barcelonete u Splitu neki dan nam je još mrvicu jasnije. Ili smo možda preoštri?

Teških problema su Splićani imali s uistinu odličnom zonskom obranom Mladosti, s puno blokova, odlično pokrivenim kutevima gola Jerka Jurline. Prvu četvrtinu je uostalom Mladost bila ta koja je vodila, nagnala goste na stizanje prednosti Žabaca, a početnu dionicu uostalom i dobila. Jadran je poravnao (Čagalj za 3:3) tek u trenutku kada su gosti imali dvojicu čak igrača više (isključeni Gluhaić i Adeišvili), a prvo vodstvo favoriziranog gosta bilježimo tek 2.48 minuta prije kraja poluvremena (Bukić za 3:4). Nakon prve dvije četvrtine utakmica je još bila sasvim "otvorena" (4:5).

Tek kada je Jadran u drugoj polovici utakmice podignuo ritam, zaigrao s malo više volje i angažiranosti, čvršće u obrani i s bržim protokom lopte u napadu, do izražaja je došla razlika u kvaliteti. S tri brzinska pogotka u tri početne minute treće četvrtine (Burić s igračem više, pa Čagalj i Bukić s brojčanom prednosti), Jadran je poveo uvjerljivo 8:4 i trasirao ovu utakmicu k pobjedi.

Linker
01. lipanj 2024 09:26