Jordan Chiles

 GABRIEL BOUYS Afp
KOMPLICIRANA SITUACIJA

Ogroman skandal nakon spektakla u Parizu, Amerikanci odbijaju vratiti medalju, stižu i prijetnje sudom

‘Obaviješteni smo o odluci i duboko razočarani. Nastavit ćemo da se boriti na svaki mogući način‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 11:43

Rumunjska gimnastičarka Ana Barbosu još neko vrijeme će čekati na brončano odličje kojeg je osvojila nastupom na parteru na Olimpijskim igrama, a pitanje je hoće li je i dočekati jer čitav slučaj mogao bi završiti na sudu.

Naime, američki gimnastički savez odbija vratiti medalju s kojom se iz Pariza vratila Jordan Chiles. Bizarni skandal izbio je odmah nakon natjecanja. Naime, Chiles je natjecanje završila peta, ali je njezina trenerica podnijela žalbu tvrdeći da nije ispravno ocijenjena.

Nakon te žalbe Chiles je dobila dodatnih 0,1 bod što ju je pomaknulo na treće mjesto, a rumunjska gimnastičarka ostala je bez odličja. Međutim, naknadno su utvrđene nepravilnosti, konkretno kako je žalba Chilesine trenerice bila podnesena četiri sekunde izvan predviđenog roka od jedne minute zbog čega je odlučeno kako medalja ipak pripada Rumunjki.

Međutim, ta odluka nije promijenila stav američkog gimnastičkog saveza koji najavljuje kako će pravdu bude li potrebno potražiti na sudu.

- Obaviješteni smo o odluci i duboko razočarani. Nastavit ćemo da se boriti na svaki mogući način da osiguramo Jordan plasmani medalju - naveli su u priopćenju.

Inače, Jordan Chiles je osvojila i zlatnu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama.

Linker
05. rujan 2024 17:40