TKD MARJAN
EP U TAEKWONDOU

Berba medalja prvog dana Eura: Sjajne HR blizanke i Josip Teskera osvojili brončana odličja

Natjecanje u Manchesteru tek je počelo, a Hrvati se već imaju čime pohvaliti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2022. 14:04

Prvog dana Europskog prvenstva u tekvondou u Manchesteru Hrvatska je već osvojila tri brončane medalje.

Iako još uvijek maloljetne sa samo 17,5 godina, blizanke Bruna i Ivana Duvančić, članice splitskog Marjana, osvojile su bronce u kategorijama do 49, odnosno do 53 kilograma, a isti je uspjeh ostvario i Josip Teskera iz Diva iz Knina u kategoriji do 54kg.

Ivana Duvančić je u kategoriji do 53kg osvojoila broncu. U osmini finala Ivana je svladala Čehinju Dominiku Hronovu 15-5 da bi u četvrtfinalu slavila protiv fenomenalne Tijane Bogdanović, vlasnice dvije olimpijske medalje iz Rija i Tokija. Ivana je reprezentativku Srbije pobijedila rezultatom 21-10, a vrijedi napomenuti kako Bogdanović pored olimpijskog srebra i bronce ima i tri medalje sa svjetskih i europskih prvenstava. U polufinalu je bolja od Ivane bila izvrsna mlada Španjolka, druga nositeljica prvenstva Alma Maria Perez Parrado rezultatom 15-5.

Bruna Duvančić je u kategoriji do 49kg do brončane medalje stigla na još teži način jer je već u prvom kolu za protivnicu imala europsku prvakinju i svjetsku viceprvakinju, Ukrajinku Irinu Romoldanovu koju je deklasirala 21-3. U četvrtfinalu je u borbi za odličje slavila prekidom 27-7 protiv Turkinje Rukiye Yildirim, osvajačice čak šest svjetskih i europskih odličja. U polufinalu je Bruna zaustavljena protiv Izraelke Abishag Semberg, brončane olimpijke iz Tokija prošle godine. Izraelka je bila bolja rezultatom 15-9 i otišla u finale.

Brončano odličje osvojio je i Josip Teskera koji je u prvom kolu kategorije do 54kg pobijedio Azera Sayada Dadashova 15-9, a u borbi za odličje je bio bolji od Moldavca Vadima Dimitrova rezultatom 14-7. Polufinalnu borbu Teskera je izgubio rezultatom 8-13 od reprezentativca Turske i drugog nositelja Gorkema Polata.

Lovre Brečić, bivši europski prvak i olimpijski kandidat turnir je otvorio pobjedom protiv Bugarina Dimitrova 22-12 da bi u borbi za medalju u kategoriji do 63kg tijesno izgubio sa 19-22 od Njemca Imrana Ozkaya.

Linker
24. travanj 2024 06:14