SP U JUDU

Nastavlja se niz loših rezultata za Hrvate. Poražena svjetska doprvakinja, neuspjeh i ostalih

U Abu Dhabiju poraze su doživjeli Cvjetko, Pavić i Prodan. Sutra imamo troje predstavnika
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. svibanj 2024. 15:09

Loš dan u Abu Dhabiju. Dobro, ako ćemo iskreno, nisu ni prijašnji baš bili osobiti. Na seniorskom Svjetskom prvenstvu u glavno gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, na tatami su u srijedu izašle tri hrvatske reprezentativke. Dosta su brzo i izašle s njega, odnosno nisu se na tatamiju dugo zadržale. U kategoriji do 70 kg, bivša svjetska doprvakinja, Lara Cvjetko bila je kao nositeljica slobodna u 1. kolu, ali u 2. je poražena od Kim Polling koja je izvorno Nizozemka, ali od prije mjesec dana se bori pod zastavom Italije. Udana je naime za Talijana, ondje živi 5-6 godina. Makar, lako za to gdje živi i pod čijom je zastavom, kada je svladala našu Laru koja je dobila 3 kazne.

Druga naša predstavnica u ovoj kategoriji (do 70 kg), Karla Prodan prošla je prvo kolo protiv Cipranke Zanet Michaelidou 1-0, ali i 2. kontra Francuskinje Madeleine Malonga. No, Karla je bila jedina naša judašica koja je u srijedu imala dvije borbe. Naime, samo je jednu borbu trajala Petrunjela Pavić (do 78 kg). Izgubila je naime 1-0 od Eirame Silvestre iz Dominikanske Republike.

U četvrtak će na Svjetskom Prvenstvu nastupati - Zlatko Kumrić (do 100 kg), te Ivana Šutalo i Helena Vuković (iznad 78 kg). U petak, zadnjeg dana Svjetskog prvenstva na rasporedu su ekipne borbe.

Linker
22. svibanj 2024 15:10