Barbara Matić

 CARLOS FERRRIRA/EJU
ZAGREB JE DOMAĆIN

Barbara Matić najavila europsku smotru i priznala: ‘E, da je ovo bilo u Splitu...‘

Našoj olimpijki logično je sada primarni cilj Pariz
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2024. 18:45

Ždrijeb cijelog četverodnevnog natjecanja Europskog judaškog prvenstva obavljen je kasno poslijepodne u srijedu u hotelu Westin. Hrvatska reprezentacija je potom održala u hotelu i otvoreni trening, dvorana Arena je "ušminkana" i spremna za prihvat 427 judašica i judaša uz 47 država, od ukupno 51 koliko članova broji Europska judo unija (EJU). Prve borbe kreću u četvrtak već od 10.30, a od Hrvata će prvi na tatami Ana Viktorija Puljiz, Tihea Topolovec i Katarina Krišto odnosno Dani Klačar i Nikola Zorotović.

Oni koji će možda ipak biti u prvom planu su dakako, Barbara Matić i Dominik Družeta. Dame uvijek imaju prednost, pa onda ako je još k tomu i dvostruka svjetska prvakinja... Za početak, Barbara će vrlo iskreno.

- Da ovo prvenstvo nije u Zagrebu, ja vjerojatno ne bi nastupala - veli naša olimpijka kojoj je logično Pariz sada primaran cilj.

- Logično, kada je Hrvatska prvi put domaćin EP, domaći teren, onda je to jednostavno prilika koja se ne propušta. Treba ispoštovati u konačnici i Savez. Ja se inače osjećam dobro, tako sam i trenirala. Baš sam potpuno opuštena, ne osjećam ni malo pritiska. Dobro, vidjet ćemo kako će to biti u petak. Ono jedino što ne bi nikako htjela, iznevjeriti ljude u Zagrebu, doma. Nikad neću imati više navijača na nekom velikom natjecanju kao sada jer su sve svi baš najavili da dolaze. E, da je ovo bilo u Splitu... ma jamčim, puna Spaladium Arena do vrha! Ali do vrha!

Vidjet ćemo u petak kako će reagirati zagrebačka Arena, ali nekako ne sumnjamo u dobar odaziv i sjajnu atmosferu. Prije početka natjecanja, uvodno koje slovo i od Dominika Družete.

- Pritisak je sigurno veći na žensku reprezentaciju koja je trenutačno i uspješnija, pogotovo Barbara. Prošla je godina bila malo "brdovita", imao sam nekoliko ozljeda, ove godine sam polako podizao samopouzdanje, formu i stvarno vjerujem da mogu ponoviti svoj rezultat osvajanja medalja na EP. To je bilo 2017. Nije da ja to od sebe očekujem, ali znam da to mogu napraviti.

Linker
24. travanj 2024 18:46