FAYEZ NURELDINE Afp
TEŠKO SE MIRI S PORAZOM

Usik ‘nestao‘ nakon epskog obračuna, Fury otkrio što se dogodilo: ‘Slomio sam mu čeljust, je*** smo se izudarali‘

‘Njegova je zemlja u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu‘
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 08:49

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi podijeljenom odlukom sudaca svladao Britanca Tysona Furyja. Iako je Ukrajinac pobijedio, izgleda da je izvukao deblji kraj, na kraju nije došao niti na konferenciju za medije, barem tako tvrdi Britanac.

- Bila je to prava borba. Jeste li mi vidjeli lice? Prilično je razbijeno, a on je upravo otišao u bolnicu sa slomljenom čeljusti i sav je razbijen. Je*** smo izudarali jedan drugoga u ovih 12 rundi - rekao je Fury nakon meča, a to je potvrdio i njegov promotor Frank Warren:

- Rekli su mi da je Oleksandr otišao u bolnicu snimiti čeljust.

Fury se nakon borbe nije mogao pomiriti ni s porazom, a najavio je i revanš.

image

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

FAYEZ NURELDINE Afp

- Mislim da sam ja pobjednik ove borbe. Dobio je nekoliko rundi, ali ja sam ih dobio više. No, njegova je zemlja u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najgorih odluka u povijesti boksa - rekao je Fury pa dodao:

- Idem se malo odmoriti pa ćemo se vidjeti na revanšu u listopadu. Ja sam pobjednik ove borbe, ali neću sada sjediti, plakati i tražiti izgovore. Vratit ću se i idemo opet u ring - poručio je Fury.

The Guardian piše kako je Usik stvarno otišao u lokalnu bolnicu kako bi napravio pretrage i snimanje glave, a tamo je utvrđeno da je sve u redu s njim. Nakon izlaska iz bolnice nije izgledao kao da je u bolovima, a dobio je tek četiri šava na malu porezotinu iznad oka.

Linker
19. svibanj 2024 08:53