Gabrijel Veočić

 HBS
EUROPSKO PRVENSTVO

Nastavlja se slavonska rapsodija u Beogradu: Kobra iz Broda pregazila je Moldavca i osigurala medalju

Sudac u ringu je prvo na trenutak prekinuo borbu ne bi li se moldavskom boksaču ukazala liječnička pomoć
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2024. 21:11

Nakon Osječanina Luke Pratljačića, iz Beograda s Europskog seniorskog boksačkog prvenstva stiže, točnije osigurana je i druga medalja za Hrvatsku! Brodska kobra, Gabrijel Veočić svladao je u četvrtfinalu poluteške kategorije Dmitrija Koščuga koji je raskrvavljene glave, debelo prije isteka treće runde bio primoran na napuštanje ringa.

Kakva nadmoć i kakvi su samo gromovi sijevali iz Veočićevih šaka, u srijedu kasno u glavnom gradu Srbije. Od prve minute, doslovno od prvog znaka za početak borbe, naš je prvak nametnuo svoj ritam, stil, ali i iskazao klasu, brzinu više, a osobito razornost udaraca s poprilično bogatom, raznovrsnom lepezom raznovrsnosti.

Prvu je rundu Gabrijel Veočić dobio glatko (5-0) ili pet puta po 10-9 od svih pet sudaca oko ringa. Međutim, pravi su problemi za Moldavca tek slijedili. U drugoj rundi je sudac u ringu dvaput brojao Moldavcu. Prvo nakon silovitog lijevog krošea u desnu stranu Moldavčeve glave. Pred kraj ove runde, još jedan, gotovo pa isti slučaj. Dakako da je i tu rundu naš prvak uvjerljivo dobio, svih pet sudaca sada je bodovalo po 10-8 za hrvatskog prvaka. Tada je već bilo jasno da je Veočić ušao u polufinale. Suprotan epilog mogao je izazvati samo potpuni preokret u vidu kakvog Koščugovog udarca koji bi našeg Gabrijela srušio na pod. Nemoguća misija! Jasno, od prve sekunde Moldavac je krenuo, sasvim logično, na sve ili ništa. No, u tim sekundama njegovog nasrtaja, osim iskazane želje i volje (za svaku pohvalu), nismo vidjeli ni preciznosti, niti brzine. Dapače, naletio je Dmitrij na još jedan Veočićev udarac koji i nije bio toliko jak, ali je uzrokovao krvarenje na desnoj strani suparnikove glave. Vjerojatno posljedica prethodne druge runde, a sada je trebao tek mali poticaj.

Sudac u ringu je prvo na trenutak prekinuo borbu ne bi li se moldavskom boksaču ukazala liječnička pomoć, zaustavilo krvarenje, ali vrlo brzo se spoznalo da od toga neće biti ništa. Ne bi ni imalo ikakvog smisla, samo bi se dodatno ugrožavalo zdravlje boksača, te je borba prekinuta početkom treće runde s visoko uzdignutim rukama našeg prvaka.

Podsjetimo, Gabrijel Veočić je do četvrtfinala već svladao dvojicu vrhunskih suparnika - sjajnog Španjolca Jalidova Gafurova (2. nositelj EP-a), te u prvom srazu, olimpijca Azerbajdžana, Murada Alahverdijeva. Sada je pridodao i "crticu" više, solidnog, ali za Kobru iz Broda nedovoljno opasnog i jakog Moldavca. Dvije medalje su u džepu, a naredni će dani samo odlučiti "boju". Osječanin Pratljačić i Brođanin Veočić - slavonski drmeš u beogradskom ringu!

Već ćemo u četvrtak znati još više jer tog dana Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić imaju polufinalne borbe, a ne zaboravimo ni Luciju Bilobrk koja će se istog dana boriti za medalju do 81 kg.

Linker
24. travanj 2024 21:51