Bernie Ecclestone

 Henry Nicholls/afp/profimedia
POKRENUTA ISTRAGA

Skandal u Formuli 1 ne stišava se, javio se Ecclestone: ‘Odstupi, činiš štetu sebi i obitelji‘

Christian Horner, čelnik Red Bulla, suočava se s optužabama za neprimjereno ponašanje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. veljača 2024. 21:31

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone savjetovao je Christianu Horneru da odstupi s pozicije direktora tima Red Bulla usred istrage o optužbi za "neprimjereno ponašanje".

Horner je suprug Geri Halliwell, bivše članice glazbenog sastava Spice Girls, a našao se u problemima nakon optužbi koje je protiv njega iznijela jedna zaposlenica Red Bulla.

Halliwell je, pišu otočki mediji, "shrvana" zbog optužbi protiv svog supruga, ali će stati uz njega u javnosti, dok je Horner porekao sve optužbe.

image

Christian Horner

DAVID DAVIES/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Ecclestone i Horner su bliski prijatelji, a Horner je bio kum na Ecclestoneovu trećem vjenčanju. Sad je 93-godišnji Ecclestone "intervenirao i savjetovao svom prijatelju da podnese ostavku" u pokušaju da izbjegne "daljnju štetu sebi i svojoj obitelji".

Nova sezona Formule 1 kreće u Bahreinu 2. ožujka, a Red Bull želi riješiti spor prije toga, dok insajderi tvrde da će se slučaj oduljiti.

‘‘Upoznata s određenim nedavnim optužbama, tvrtka je pokrenula neovisnu istragu. Ovaj postupak provodi vanjski specijalizirani odvjetnik. Istraga će biti dovršena čim to bude praktično moguće. U ovom trenutku ne bi bilo primjereno dalje komentirati‘‘, stoji u priopćenju Red Bulla.

Linker
30. travanj 2024 15:58