Ferrari je sa Sainzom slavio u Silverstoneu

 JUSTIN TALLIS Afp
PREGRŠT UZBUĐENJA

Carlos Sainz došao do prve pobjede u karijeri u ludoj utrci u Silverstoneu koju je obilježio veliki sudar

Max Verstappen je i dalje prvi u ukupnom poretku vozača, a danas je završio na sedmom mjestu.
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2022. 19:13

Španjolski vozač Carlos Sainz Jr. (Ferrari) pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije, utrke za Svjetsko prvenstvo formule 1 koja je vožena u nedjelju na stazi u Silverstoneu, koja je imala nebrojeno zapleta i ludu završnicu.

Španjolcu je to prva pobjeda u karijeri, a do nje je stigao prošavši ciljem nešto manje od tri sekunde (3.779) ispred Meksikanca Sergia Pereza (Red Bull), dok je treći bio domaći miljenik Lewis Hamilton (Mercedes) sa zaostatkom od 6.225 sekundi.

Utrka je na sat vremena prekinuta odmah nakon starta, jer se u prvom zavoju dogodio sudar nekoliko bolida, u kojem je najgore prošao Kinez Zhou Guanyu, čije se Alfa Romeo prevrnuo i tako klizao kroz šljunčanu podlogu izvan staze, naletio na gumenu ogradu i preletio preko nje te se zaustavio na žičanoj ogradi. Srećom, prošao je bez ozbiljnijih ozljeda.

Na dodatnim pretragama u medicinskom centru je zadržan i Tajlanđanin Alexander Albon (Williams), a u sudaru je bez mogućnosti nastavka utrke ostao i George Russell (Mercedes) koji je zakuhao cijelu situaciju.

image

Sainz je napokon mogao otvoriti pobjednički šampanjac

JUSTIN TALLIS Afp

U ponovljenom startu Carlos Sainz Jr. je puno bolje reagirao i zadržao se ispred aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom redoslijedu NIzozemca Maxa Verstappena (Red Bull). Ovo nije bio Verstappenov dan, jer je s oštećenim bolidom na kraju završio utrku kao sedmi i nije bio konkurentan za pobjedu.

U vodstvu su se tijekom utrke izmjenjivali Charles Leclerc (Ferrari), Hamilton i Sainz Jr., da bi na kraju Španjolac prvi prošao ciljem.

Verstappen je zadržao vodstvo u redoslijedu vozača sa 181 bodom. Njegov momčadski kolega Sergio Perez je drugi sa 147, a treći je Leclerc sa 138 bodova. Carlos Sainz Jr. je četvrti sa 127.

Sljedeća, 12. ovogodišnja utrka je na rasporedu već za tjedan dana, a vozit će se na Red Bull Ringu u Spielbergu za Veliku nagradu Austrije.

Linker
19. travanj 2024 07:03