Vlado Kos / Cropix / CROPIX
DOBAR MERCATO

OSIJEK NE SKRIVA ZADOVOLJSTVO 'Doveli smo prave igrače i pojačanja, konkurentni smo najjačima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2016. 00:35

S posljednjim danom kolovoza završio je ovoljetni prijelazni rok. U Osijeku su obavili velik posao nakon kojeg nitko u klubu iz Gradskoga vrta ne skriva zadovoljstvo. Dakako, ni onaj koji je “potegnuo” najviše, sportski direktor Alen Petrović.

- Jasno je da sam zadovoljan i sretan. Cijelo smo proljeće budno pratili tržište, ali u prvom redu igrače za one pozicije u momčadi koje je naš trener Zoran Zekić ocijenio potrebnim popuniti kvalitetnim ili od onih koje smo imali kvalitetnijim rješenjima. Za svako mjesto u momčadi koje smo željeli osnažiti imali smo nekoliko opcija. Sada mogu reći da smo i popunili kadar uglavnom s onima koji su nam bili prioritet za svako pojedino mjesto - kazao je Petrović i dodao:

- Sada je tako kako je, a ako se ukaže mogućnost, poglavito potreba, mi ćemo se kvalitetno pojačavati i ubuduće. Ono najbitnije ostvarili smo, doveli prave igrače, pojačanja, a to se vidi i iz dosadašnjih rezultata. Postali smo konkurentni momčadima koje se bore za vrh tablice. Iskreno, osobno se veselim svakoj utakmici. Nemam više onaj grč u želucu i strahovanje koje me pratilo ranije.


Svi stižu s oprezom

Radost i osmijeh su s razlogom na njegovu licu.

- Naš trener Zekić i igrači koje ima na raspolaganju ostvaruju sve ono što smo željeli, igramo dobro. Istodobno, primjetan je i povratak na tribine našeg stadiona, ljudi su očito, poglavito naša Kohorta, naši vjerni navijači, prepoznali napredak u našem klubu u svakom segmentu, a i ono što ih najviše raduje, rezultati.

A javlja se u svemu i jedan sasvim novi, za Bijelo-plave neuobičajen “problem”.

- Da, suočavamo se s okolnošću da naši protivnici u Gradski vrt dolaze s puno više opreza nego u posljednjim sezonama. I Rijeka, i Hajduk, pa u posljednjem odigranom kolu i Cibalia na našem su igralištu zatvorili igru. Teško je tada razviti napad, ali siguran sam da će momčad i Zekić naći rješenje i za to - rekao je sportski direktor prvoligaša s Drave Alen Petrović.

-----------------------------------------------------
DOŠLI
Barišić (Dinamo - bez odštete)
Boban (Zagreb - 200.000 €)
Ejupi (Slaven Belupo - 400.000 €)
Petrović (Rabotnički - bez odštete)
Barać (Šibenik - bez odštete)
Lulić (Sampdoria - posudba)
Lopa (Puskas - posudba)
Pušić (Lugano - bez odštete)

OTIŠLI
Roce (Istra 1961 - bez odštete)
Čuljak (Cibalia - bez odštete)
Špičić (Dinamo Tbilisi - bez odštete)
Šarić (Crotone - istek posudbe)
Mandić (Dugopolje - posudba)
Štrkalj (Sesvete - posudba)
Šorša (?)

Linker
27. travanj 2024 23:49