Slavlje hrvatskih rukometaša

 RONNY HARTMANN/Afp
SLIJEDI IM ‘FINALE‘

Nijemcima ušao strah u kosti: ‘Opet nas je živcirao isti Hrvat, a odluka na kraju je diskutabilna‘

‘Loše smo startali i dopustili da nam glava bude na panju‘, rekao je Uscins
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 18:03

Njemačka rukometna reprezentacija još će drhtati. Porazom od Hrvatske (30:33) u Hannoveru, plasman na Olimpijske igre ovisi im o utakmici s Austrijom, koja je na rasporedu u nedjelju u 14:10 sati.

Tamošnji mediji nazvat će spomenuti ogled "finalom", a u osvrtima na utakmicu s Hrvatskom nemaju što pozitivno izdvojiti po pitanju svoje momčadi. Posebno ih je iznenadila dominacija inferiornost njihovih rukometaša u prvom poluvremenu.

"Snažni Domagoj Duvnjak predvodio je momčad, a naša igra u napadu ostala je previše sklona pogreškama", piše Kicker,a zatim posebno izdvaja čovjeka koji ih je nedavno mučio i na Europskom prvenstvu.

"Dominik Kuzmanović opet živcira ekipu Njemačke, upisao je osam obrana, pritom obranio dva sedmerca", navodi se u izvještaju.

Novinari ovog portala smatraju da je crveni karton Heymanna zbog prekršaja na Duvnjaku u 52. minuti "diskutabilna odluka", ali i drži i da je "Hrvatska zasluženo pobijedila".

Sport 1 također je podsjetio da im je Kuzmanović nedavno pravio problema, te navodi da "poraz ostavlja gorak okus zbog opasnosti da se OI održe bez Njemačke". Prenosi i izjave najboljeg strijelca ekipe Uscinsa, koji je zabio 8 golova.

- Borili smo se samo u drugom poluvremenu. Nismo ispravno startali, dopustili smo da nam glava ostane na panju.

Novinari Blida strahuju da protiv Austrije stvari neće izgledati mnogo bolje.

"Što se može promijeniti u 24 sata? Momčad izgleda nestabilno", stoji u njihovu osvrtu, te dodaju da su "Hrvati bili vrući, a Nijemci neuobičajeno anksiozni". Ekspert Stefan Kretzschmar misli da je stvar u mentalitetu.

- Rukometaši se ne smiju ponašati kao u prvom poluvremenu. Hrvati imaju taj bezobrazni mentalitet kad im je potrebno, mi nemamo. Oni su svjesni što znači nokaut utakmica, agresivni su i teško je igrati protiv njih. Pokazali su nam kako se to radi - kaže Kretzschmar.

Linker
03. svibanj 2024 14:05