ANTE CIZMIC Cropix
KVALIFIKACIJE ZA OI

Lučin uoči velikog ispita za Hrvatsku: ‘Novi izbornik je strog, a na treningu se o ovome uopće ne priča‘

"Dobro znamo s kim imamo posla. Austrija nam je zadala probleme i nedavno, iako smo mi bili bliže pobjedi"
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. ožujak 2024. 11:58

Tin Lučin je igrač od kojeg puno očekujemo u budućnosti, a već u Hannoveru za nekoliko dana. Nakon Eura 2022. u Mađarskoj gdje je bio naš najbolji igrač dosta je zastao, nije igrao dobro, a s druge strane ove sezone u Wisli postao je jedan od glavnih igrača preseljenjem Kosorotova u Veszprem i u dres reprezentacije sada se vraća u jako dobroj formi koja je Wislu dovela do osmine finala Lige prvaka.

Sjajan u Wisli, ali ne u reprezentaciji na Euru. Kako to objasniti?

- Dobro, igram dobro u Poljskoj od samog početka sezone. Uspjeli smo izboriti drugi dio Lige prvaka, dobra je sezona, a najljepši dio tek nas očekuje. Euro se dogodi, usponi i padovi su dio sporta. I ja bih jako želio da budem u reprezentaciji kao u Wisli. Ne treba se osvrtati na prošlost i nadam se da ću i reprezentaciji pomoći koliko i Wisli u narednom periodu.

Kako je s novim izbornikom?

- Tek je jedan trening odrađen. Ono što mogu reći zasad je da mi se komunikacija sviđa. Ne priča se o stvarima izvan rukometa, fokusiran je samo na njega ima plan i najbitnije da ga odradimo kako treba.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Je li Dagur strog?

- Je, na terenu gdje treba biti, jer je disciplina igre bila jedan od većih problema koji smo imali na prošlom Euru. Disciplina u igri se mora poštovati.

Zdravstveno stanje?

- Sve dobro, ništa ne boli.

Plan za Njemačku?

- Izboriti nastup na OI u Parizu, to je cilj svakog sportaša i volio bih osjetiti i tako nešto.

Neće biti lako u Hannoveru?

- Svakako ne, jer dobro znamo s kim imamo posla. Austrija nam je zadala probleme i nedavno, iako smo mi bili bliže pobjedi. Njemačka je doma, doma je uvijek favorit, bez obzira na to što smo ih dobili u Kolnu nedavno. Ne podcjenjujemo ni Alžir, jer s takvim reprezentacijama nam nikad nije bilo lako - zaključio je Lučin.

Linker
25. travanj 2024 22:09