TOM DUBRAVEC Cropix
Dražen Pinević
GLAVNI DAGUROV PROBLEM

Ako Duvnjak nije na 100 posto, Hrvatska ne može sastaviti obranu!? A jedan igrač i dalje sjedi na klupi

Djelovali smo premekano, presporo i ne vrijedi činjenica da svatko može igrati obranu u svakom trenutku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 31. srpanj 2024. 06:22

Japan nas je izbušio na startu, ali je srećom bio slab da bi nas dobio. No, Slovenija takvu šansu nije propustila. U oba navrata brzina protivnika bila nam je najveći problem. Jako se slabo nosimo s tim, nismo obrambeno dobri da bismo tome parirali. Ako nemamo maksimalan učinak Duvnjaka mi obranu barem do sada nismo uspjeli sastaviti. Janc i Vlah su radili što su željeli, mi smo djelovali premekano, presporo i ne vrijedi činjenica da svatko može igrati obranu u svakom trenutku. Ne može! Na tom planu moramo nešto hitno učiniti, ako se uopće da nešto učiniti sada da bismo se pomakli s mrtve toče. A to će biti jako teško.

Bez obrane se ne može vratiti u utakmicu ako ti vratari ne rade čuda doslovno, a naši nisu to uspjeli, makar im se uz takvu obranu nema što prigovoriti. Ili će se ta obrana popraviti ili ćemo mi nakon pet odigranih susreta završiti turnir, to su jedine dvije varijante.

Dekoncentracija je samo rezultat totalne nesigurnosti, a ona je na ovakvom jednom turniru apsolutno nedopustiva

Josip Šarac je dvije utakmice presjedio na klupi, a mi obrane nemamo. Da je probao, možda bismo nešto više znali. Plakati da je 14 igrača malo, a priuštiti se u dva susreta da jedan samo sjedi na klupi, ne znamo baš… Ovako je bolje da je recimo u timu bilo jedno krilo više, jer onda možda Šoštarić s opterećenjem 60 minuta na utakmici ne bi fulao važne lopte, a fulao je penale i zicere i protiv Japana i protiv Slovenije.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Zasad nismo vidjeli što smo to pripremali u mjesec dana priprema I Prelogu i Opatiji. Nisu nam pomogle ni utakmice s Egiptom i Francuskom, makar se iz njih puno toga dalo iščitati. Nema tu nerviranja. Ako vrijedimo, onda ćemo to pokazati, a ako ne vrijedimo nakon prvog kruga će rukometaši ići kući. Ne znamo kako, ali nadamo se da će se ipak nešto preokrenuti, da će se dogoditi i da ćemo početi raditi ono što najbolje znamo. Dekoncentracija je samo rezultat totalne nesigurnosti, a ona je na ovakvom jednom turniru apsolutno nedopustiva. Možda su OI nekima prve, ali nitko ne može reći da nema iskustvo jakih utakmica. To što piše OI samo je lijepi celofan. I zato, dajte se skoncentrirajte i počnite igrati. U srijedu je već treća utakmica, krajnje je vrijeme.

Linker
11. rujan 2024 04:09