BERTRAND GUAY Afp
POSEBNA PRIČA

Cijeli svijet se čudio srpskom tandemu, a danas imali 2. rezultat, ali ne i srebro: ‘Hvala im na sabotaži‘

Jedna teško objašnjiva kriza Pimenova očito ih je stajala medalje na Igrama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. kolovoz 2024. 16:52

Cijeli se svijet jučer čudio onom što je srpski veslački tandem napravio u polufinalu utrke u disciplini dvojac na pariće. Marin Mačković i Nikolaj Pimenov su vodili veliki dio utrke, da bi im se na samo 60 metara do cilja dogodila se nesvakidašnja situacija. Pimenov je samo spustio vesla u vodu, vjerojatno zbog iscrpljenosti, a Mačković uzalud pokušao obojicu uvesti u finale.

Danas su dečki iz Srbije veslali u B finalu u kojem su slavili vrlo uvjerljivo s rezultatom 6:13.85. Potom je uslijedilo A finale i novi šok za tandem Mačković - Pimenov. Naime, sa svojim rezultatom iz B finala oni bi u finalu osvojili drugo mjesto, s tim da bi vjerojatno bili i brži u B finalu da im je to trebalo.

Uglavnom, u A finalu slavili su Rumunji Cornea i Enache s rezultatom 6:12.58. Srebro je pripalo tandemu iz Nizozemske (Twellaar - Broenink) čiji je rezultat bio 6:13.92, odnosno sedam stotinski sporiji od onog što su izveslali Srbi. Brončani Irci (Lynch - Doyle) imali su rezultat 6:15.17, što je gotovo sekundu i pol sporije od Mačkovića i Pimenova.

Jedna teško objašnjiva kriza Pimenova očito ih je stajala medalje na Igrama...

"Utrka je završena, a završili smo ukupno 7., s pobjedom u B finalu. Naš cilj je bio da pokažemo da nam je mjesto među najboljima i to smo napravili. Ponosan sam na ono što smo postigli, hvala trenerima i Nikolaju. Također bih zahvalio Veslačkom savezu Srbije, koji je učinio sve što je bilo u njihovoj moći da nas zaustavi i sabotira na svakom koraku našeg puta, čak i kada smo se kvalificirali za Igre", napisao je Mačković.

Očito je Mačković jako ljut na srpski veslački savez...

Linker
19. rujan 2024 15:38