INDEPENDENT PHOTO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
KAKAV TANDEM

Bomba iz Španjolske: svježe okrunjeni kralj i neprikosnoveni rekorder Roland Garrosa udružit će snage u Parizu

‘Borit ću se za zlatnu medalju za svoju zemlju, igrat ću u paru sa svojim idolom‘, kaže Alcaraz
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 15:27

Svježe okrunjeni kralj i neprikosnoveni rekorder Roland Garrosa udružit će snage na pariškoj zemlji. Carlos Alcaraz i Rafael Nadal natjecat će se u konkurenciji parova na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon što je 21-godišnjak prije četiri dana osvojio prvi Roland Garros, što mu je bila ukupno treća Grand Slam titula, od 27. srpnja vratit će se na mjesto sreće sa 17 godina starijim kolegom, s igračem koji je 14 puta pokorio Pariz.

- Nisam uspio osvojiti medalju kao igrač, nadam se da ću uspjeti kao kapetan momčadi. Uvjereni smo da možemo osvojiti i više od jedne medalje - komentirao je David Ferrer, nekoć treći igrač svijeta, a danas u službi izbornika reprezentacije.

Obje španjolske zvijezde natjecat će se i u pojedinačnoj konkurenciji, a u karijeri su se sretali triput na suprotnim stranama terena, uz dvije pobjede iskusnijeg igrača. Nakon osvajanja novog Grand Slama, Alcaraz nije skrivao oduševljenje uoči povratka u Francusku.

- Bit će to poseban turnir, moje prve Olimpijske igre nakon osvajanja mog prvog Roland Garrosa. Borit ću se za zlatnu medalju za svoju zemlju, igrat ću u paru sa svojim idolom... U takve ću stvari vjerovati tek kada ih i iskusim - rekao je za L‘Equipe.

Dok Carlos nema iskustva na Igrama, Nadal je 2008. uzeo zlatnu medalju u Pekingu, u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u Riju 2016. osvojio najsjajnije odličje u konkurenciji parova s Marcom Lópezom.

Linker
12. lipanj 2024 15:28