Filip Benković (prvi lijevo) u dresu Dinama
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
OBEĆAVAJUĆA NAJAVA

VELIKA ŠANSA ZA POVRATAK, JEDAN OD NAŠIH NAJVEĆIH TALENATA ODLAZI U ČUVENI ENGLESKI KLUB!? Najveća je želja trenera, legende svjetskog nogometa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2019. 18:04

Otkako je u ljeto prošle godine redove hrvatskog prvaka Dinama zamijenio onima u Leicesteru, 22-godišnji stoper Filip Benković pao je u drugi plan naše nogometne javnosti. Lisice su ga odmah po dolasku poslale na jednogodišnju posudbu u škotski Celtic, a ove polusezone stvari za njega na King Power stadionu nisu ništa bolje.

Benković, nekadašnji (možda i potencijalni!) reprezentativni kalibar još nema nastupa u Premier ligi, a ove sezone uopće ne igra. Osim jednog nastupa u Ligakupu u kolovozu prošle godine, prije no što je otišao u Celtic, Big Ben nema nastupa za Leicester.

U nadolazećem prijelaznom roku mogao bi ponovo promijeniti sredinu. Spominje se mogućnost prelaska u redove engleskog drugoligaša Derby Countyja. Transfer bi do ljeta bio privremen, u obliku posudbe, a na ljeto bi njegov novi klub imao mogućnost otkupa ugovora.

Britanski The Telegraph javlja da je Benković prva želja trenera Derbyja, Phillipa Cocua za ovu zimu. Momčad je trenutno na 17. mjestu engleskog drugog razreda pa joj svakako treba pojačanje u posljednjoj liniji. Benković je pažnju udvarača navukao dobrim partijama u Celticu prošle sezone, kada je u 28 nastupa postigao dva pogotka.

Linker
12. svibanj 2024 22:14