LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KUHA SE VELIKI TRANSFER

Zaradili su bogatstvo na Vatrenom, sad su pred odlukom koju iščekuje i - Dinamo: ‘Pregovara se u tajnosti‘

Bild ističe se da je klubu sljedeće godine potrebno 60 milijuna eura za pokrivanje troškova refinanciranja
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 26. travanj 2024. 09:05

Bivši igrač Dinama, Španjolac Dani Olmo, već je dugo vremena meta europskih velikana. Olmo ponovno ima sjajnu sezonu, a njegov potencijalni transfer iz Leipziga iščekuju i na Maksimiru.

Naime, kako piše njemački Bild, Olmo i njegovi predstavnici su imali tajni sastanak s Barcelonom. Barcelona bi platila njegovu odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura i tako vratila Olma u svoje redove. Podsjetimo, Olmo je 2014. mladu momčad Barcelone zamijenio Dinamom iz kojeg je započeo seniorsku karijeru.

U tekstu Bilda ističe se da je njemačkom klubu sljedeće godine potrebno 60 milijuna eura za pokrivanje troškova refinanciranja, odnosno za plaće igračima i osoblju te za infrastrukturu, i da bi taj novac trebao zaraditi transferom španjolskog reprezentativca u katalonski klub.

image
ODD ANDERSEN Afp

U protekloj sezoni Leipzig je zaradio oko 250 milijuna eura na izlaznim transferima u Premier ligu, pa im neće trebati više od spomenutog iznosa za refinanciranje. Joško Gvardiol je otišao u Manchester City za 90 milijuna eura, Dominik Szoboszlai u Liverpool za 70, a Christopher Nkunku u Chelsea za 60.

Potrebnih 60 milijuna eura osigurat će prodajom Olma, navodi Bild, koji podsjeća da je Barcelona Olmov klub iz snova i da je to scenarij koji treba očekivati.

Podsjetimo, ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, Dinamo će imati pravo na 20 posto od 31 milijuna eura (razlika između transferne cifre iz Dinama u Leipzig i cifre idućeg transfera), odnosno na malo više od šest milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 09:06