Transferi nogomet

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Zvijezda njemačke reprezentacije odbila Niku Kovača, United potvrdio skupocjenog napadača

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 23:49
22:53

Sky Sport Italia tvrdi da je branič Rome Roger Ibanez dogovorio osobne uvjete s Al-Ahlijem i da se približava transferu vrijednom 30 milijuna eura, unatoč interesu Nottingham Foresta i Aston Ville.

Središnji branič je cijelo ljeto na tržištu i njegovom prodajom Roma bi dobila potrebna sredstva za pronalazak novog napadača.

Posljednjih nekoliko dana kružile su glasine da je Nottingham Forest dao ponudu, dok se Aston Villa također spominjala kao zainteresirana za brazilskog reprezentativca.

22:30

Inter je spreman ponovno otvoriti pregovore s Arsenalom za napadača Folarina Baloguna. Odluka je donesena, tako da uskoro slijedi nova runda pregovora, prema talijanskim medijima.

Nakon što je dogovor sa Scamaccom propao, a Talijan odabrao otići u Atalantu, Inter će ponovno ponuditi cifru za Baloguna koji je prva opcija u upravi.

21:58

Engleski prvoligaš Nottingham Forest blizu je dogovora s Arsenalom za transfer vratara Matta Turnera, javlja Fabrizio Romano.

Osobni uvjeti su već dogovoreni, a klubovi također imaju usmeni dogovor koji treba pretvoriti u pisani. Cifra transfera još nije poznata.

Jednako tome naglašava se kako je i Arsenal sve bliže dogovoru s Brentfordom oko vratara Davida Raye te da bi dogovor trebao biti finaliziran u sljedećih 48 sati.

21:29

Nakon što su već dogovorili osobne uvjete Alvarezom, engleski prvoligaš West Ham poslao je ponudu Ajaxu za meksičkog reprezentativca.

Ona iznosi 35 milijuna eura, kako javlja Fabrizio Romano. Igrač čeka dogovor klubova, nakon čega će otići na liječnički pregled u Englesku.

20:58

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag reagirao je na potpis novog napadača, Rasmusa Højlunda.

- On je pravi frontmen - rekao je ten Hag.

- Vrlo izravan prema golu, vrlo dobar presing, fizička prisutnost. Mislim da nam je u balansu ove momčadi to trebalo, uz (Marcusa) Rashforda, još jednog igrača koji je izravan i može zabiti gol. To je sve u njegovom umu - on želi zabijati golove.

- Mislim da ima ogroman potencijal. I sada je prvo na njemu, da to istraži i mi ćemo ga podržati, svi treneri, momčad, momčad je čekala tipa poput njega. Integrirat će ga u svlačionicu a na terenu će mu pomoći.

20:28

Engleski prvoligaš Brighton & Hove Albion postigao je dogovor s Ajaxom o potpisivanju napadačkog veznjaka Mohammeda Kudusa, javlja engleski The Athletic.

Podložno finalizaciji posla, naknada iznosi oko 40 milijuna eura. To bi ga učinilo klupskim rekordom - nadmašujući cijenu plaćenu za Joaoa Pedra ovog ljeta, koja je bila nešto ispod 35 milijuna eura.

Reprezentativac Gane blizu je dogovora o osobnim uvjetima s klubom iz Premier lige. Transfer je potaknuo glavni trener Brightona Roberto De Zerbi, koji vidi Kudusa kao ključnog igrača.

19:54

Nogometni klubovi Saudijske Arabije nastavljaju mahati milijunima pred nogometašima europskih klubova pa tako sada Al Hilal nudi napadaču Napolija Victoru Osimhenu plaću veću od milijun eura tjedno.

Po izvještajima talijanskih medija nigerijski napadač nema namjeru napustiti talijanskog prvaka Napoli bez obzira na težinu ponude. Nogometaš i klub su više puta naglasili kako je igračeva budućnost i dalje vezana za jug Italije, a između te dvije strane postoji valjani ugovor do lipnja 2025. godine.

Više puta su se Osimhen i njegov menadžerski tim sastajali s Aureliom De Laurentisom, predsjednikom Napolija te postoji samo jedan detalj oko kojeg se još moraju dogovoriti, a to je klauzula u slučaju odlaska. Napoli traži postavljanje cifre od 150 milijuna eura, a Osimhen i menadžer od 110 milijuna.

S 26 pogodaka Osimhen je prošle sezone bio prvi strijelac Serie A i najbolji igrač Napolija koji je na uvjerljivi način postao talijanskim prvakom. (Hina)

19:22

Skoro mjesec dana otkako je mogućnost njegovog transfera najavljena, 20-godišnji alžirski veznjak Yacine Titraoui pred potpisom je za Dinamo, a više o njemu možete pročitati OVDJE.

18:58

Jakov Medić, dosadašnji stoper St. Paulija zamijenio je njemačku Drugu Bundesligu s Eredivisie, a više o tom transferu pročitajte OVDJE.

18:24

Njemački reprezentativac Robin Gosens je navodno odlučio da želi ostati u Interu, nakon što je odbio Wolfsburg i Niku Kovača, koji je tako umjesto njega osigurao usluge Rogerija iz Sassuola.

Nekoliko mjeseci se sugeriralo da je njemački klub u pregovorima za Gosensa i da su blizu dogovora s Interom da ga uzmu na posudbu s opcijom otkupa za 14 milijuna eura, koji bi postao obveza ako se ispune određeni sportski ciljevi.

Prema Sportitalii, klubovi su imali dogovorene uvjete, ali Gosens je odbio transfer jer nije bio potpuno uvjeren u njihov projekt.

Umjesto toga, Wolfsburg je danas službeno potpisao lijevog beka Sassuola Rogerija u transferu vrijednom 5,5 milijuna eura.

18:11

U Maksimir su stigle još dvije bogate ponude za srednjeg braniča Josipa Šutala.

Detalje cijele priče možete pročitati OVDJE.

17:43

Crystal Palace finalizirao i službeno objavio transfer Matheusa Franca iz Flamenga. Mladi 19-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor s klubom iz južnog Londona.

- Jako sam sretan što sam ovdje. Nadam se da mogu donijeti dobre rezultate za naše navijače, za ostale igrače i sve ostale u momčadi – rekao je Franca.

- Jako sam uzbuđen zbog svoje prve utakmice ovdje u mom novom domu, dajući sve od sebe za svoj novi tim. Nadam se da su svi navijači zadovoljni mojim dolaskom. Kladim se da će to biti dobro za sve nas.

17:10

Manchester City je poslao poruku Barceloni i svim drugima zainteresiranima za usluge Bernarda Silve, a ona glasi da Portugalac ni pod koju cijenu nije za prodaju, javlja Fabrizio Romano.

Pep Guardiola smatra Bernarda ključnim igračem u njegovoj momčadi, a City mu ubrzo planira ponuditi novi ugovor. Pozicija igrača još nije poznata, ali je City ovom porukom jasno pokazao svoje namjere.

16:35

Chelsea je poslao ponudu od 30 milijuna eura za krilnog igrača Crystal Palacea Michaela Olisea, prema francuskom RMC Sportu.

Olise, koji se trenutno oporavlja od ozljede tetive, dogovorio je osobne uvjete s Chelseajem.

Ugovor s Palaceom 21-godišnjak ima još tri godine i uključuje odštetnu klauzulu vrijednu malo manje od 40 milijuna eura.

Za Olisea je zainteresiran i Manchester City koji traži zamjenu za Riyada Mahreza.

image


STEPHEN FLYNN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stephen Flynn/prosports/shutterstock Editorial/profimedia

16:03

Dva engleska kluba poslali su upite na adresu francuskog kluba Nice oko dostupnosti golmana Kaspera Schmeichela, javlja Sky Sport.

Vratar je ušao u posljednje dvije godine svog ugovora i smatra se da je otvoren za razgovore s engleskim stranama o povratku.

15:31

Napadač West Hama Gianluca Scamacca danas će odletjeti u Rim prije prelaska u Atalantu.

Talijanski reprezentativac treba proći liječničke preglede uoči prelaska vrijednog 30 milijuna eura.

Milanski Inter također je bio zainteresiran za bivšeg napadača Sassuola, ali sada bi svoju pozornost mogao usmjeriti na Folarina Baloguna iz Arsenala.

15:04

Kolumbijski branič Yerry Mina novi je igrač Fiorentine, službeno je objavio klub.

Mina se talijanskog ekipi pridružio nakon što je završio ugovor u Evertonu, kao slobodan igrač.

14:20

Dva puta se danas mijenjala lista top 10 najskupljih pojačanja ovog ljeta, prvi put nakon Gvardiola, drugi nakon Højlunda. Evo kako trenutno izgleda:

image

Najskuplji transferi ljeto 2023.

SPORTSKE NOVOSTI

14:14

Kao što smo i najavili, Manchester United je i službeno predstavio Rasmusa Højlunda. On je došao iz Atalante za 74 milijuna eura.

13:05

Dok se čeka dolazak Mickyja van de Vena, Tottenham je objavio transfer Ashleyja Phillipsa. Talentirani 18-godišnji stoper je došao iz Blackburna, a Spursi su ga platili 2,3 milijuna eura.

12:45

Engleski klubovi su izgleda odlučili u što skorijem roku završiti transfere o kojima se dugo priča kako bi treneri za početak prvenstva imali koliko-toliko gotove momčadi. Tako je i Tottenham blizu službene objave kako će Micky van de Ven postati njihov igrač. Ovaj 22-godišnji stoper dolazi iz Wolfsburga i stiže u London kako bi obavio liječničke preglede. Tottenham bi trebao platiti oko 50 milijuna eura za njega.

12:08

Dok smo se mi bavili Gvardiolom, potvrđen je dolazak Roberta Sáncheza u Chelsea. Londonski klub je 25-godišnjeg vratara doveo iz Brightona za 23 milijuna eura.

12:05

Joško Gvardiol je svojim transferom ušao u povijesne knjige. Između ostalog je postao i najskuplji stoper svih vremena. Na kojim se još listama našao pogledajte OVDJE.

image

Najskuplji transferi stopera u povijesti

SPORTSKE NOVOSTI

11:25

Gotovo je! Manchester City je službeno potvrdio dolazak Joška Gvardiola. Opširnije pronađite OVDJE.

10:38

West Ham bi se uskoro trebao dogovoriti s Torinom oko transfera Nikole Vlašića, a dio novca dobivenog u tom poslu 'Čekićari' žele uložiti u Edsona Álvareza. Meksički defenzivni veznjak trenutno je član Ajaxa koji bi ga prodao za odštetu od 40 milijuna funti, odnosno oko 46,2 milijuna eura. West Ham je navodno spreman dati taj iznos, a Álvarez je na meti Borussije Dortmund, a u zimskom prijelaznom roku se spominjao i kao želja Chelseaja.

10:11

Manchester United će danas prije početka prijateljske utakmice protiv Lensa predstaviti Rasmusa Højlunda kao novo pojačanje, donosi Sky Sports. Ovaj 20-godišnji napadač je došao iz Atalante za inicijalnu odštetu od 74 milijuna eura, a koja može biti veća ako se aktiviraju brojni bonusi. United svoju utakmicu protiv Lensa igra na Old Traffordu s početkom u 13:45.

09:51

Dok čekamo da Joško Gvardiol i službeno postane novi igrač Manchester Cityja i tako sruši rekord po pitanju odštete jednog hrvatskog nogometaša, prisjetimo se kako trenutno izgleda top 10 najskupljih transfera hrvatskih igrača. Na listi je Mateo Kovačić s tri transfera, a Luka Modrić i Nikola Vlašić s po dva:

image

Najskuplji transferi hrvatskih nogometaša prije Gvardiola

SPORTSKE NOVOSTI

09:23

Chelsea ne posustaje s dovođenjem pojačanja. Fabrizio Romano javlja kako je sve dogovoreno s Robertom Sánchezom pa bi 25-godišnji Španjolac trebao postati novi vratar kluba sa Stamford Bridgea. Brighton bi na ime odštete trebao dobiti inicijalnih 25 milijuna funti, odnosno oko 28.9 milijuna eura, a na to će doći i posebni bonusi.

09:03

Marko Brkljača podigao je dosta prašine kada je prije tri godine prešao iz Hajduka i Dinamo. Tada je glasio za jednog od najtalentiranijih mladih nogometaša ne samo u Hrvatskoj, a umjesto na Poljudu odlučio je karijeru graditi u Maksimiru. No, razvoj se usporio pa je Mario poslan na posudbu u slovenski Aluminij, a među Modrima nema mjesta ni za njegovog mlađeg brata Luku. On ima 15 godina, došao je u Dinamo za Markom, a sada je napustio Zagreb te će karijeru nastaviti u Zadru.

08:40

Barcelona muku muči s poštivanjem financijskog fair-playa španjolskog nogometnog saveza pa je do sada platila odštetu samo za Oriola Romeua i to samo 3,4 milijuna eura, ali još uvijek ne može registrirati ni njega ni bilo koje drugo novo pojačanje. No, na Camp Nou grade budućnost pa su tako dogovorili dolazak 16-godišnjeg Noaha Darvicha. Ovaj ofenzivni veznjak igra za Freiburg, a U17 reprezentaciju Njemačke je upisao 16 nastupa i pet golova, a nije poznato koliko će Barcelona platiti Freiburgu za njega.

07:45

Dosta dugo su trajali pregovori između Atalante i West Hama oko talijanskog napadača Gianluce Scamacce, ali izgleda kako su ipak došli kraju. Sky Sports javlja kako su se klubovi dogovorili oko odštete te da će 'Čekićari' dobiti fiksni iznos od 25 milijuna eura te još pet milijuna na ime bonusa. Scamacca je u West Ham stigao prošlog ljeta iz Sassuola, a sada su ga tražili i Inter i Roma, ali Atalanta je bila najkonkretnija.

07:38

Kasno sinoć Milan je objavio dolazak 20-godišnjeg veznjaka Yunusa Musaha kojeg je za 20 milijuna eura doveo iz Valencije. Talijanska momčad je za sada dovela šest pojačanja. Prijelazni rok za Rossonere za sada izgleda dobro.

image

Transferi Milana u ljeto 2023.

SPORTSKE NOVOSTI

07:04

Ljetni prijelazni rok je u punom jeku, a mi nastavljamo pratiti sve ono najzanimljivije što se događa na tržištu. Izdvajamo neke od poslova koji su zaključeni ili pred zaključenjem od petka:

- Doznali smo kako je ugovor Joška Gvardiola s Manchester Cityjem upravo potpisan! Klub s Etihada trebao bi u tijeku subote i službeno predstaviti hrvatskog reprezentativca! Više o transferu pročitajte OVDJE.

- Hajduk i Rapid Beč dogovorili su transfer 27-godišnjeg veznjaka Lukasa Grgića koji se nakon godinu i pol dana provedenih u bijelom dresu vraća u Austriju.

- Dinamov napadač, Luka Menalo, blizu je odlaska u Rijeku. Detalje o cijeloj situaciji možete pročitati OVDJE.

- U Barceloni se spremaju poslati službenu ponudu za dovođenje Bernarda Silve na Camp Nou.

- Hrvatski stoper seli u Ajax. Riječ je o Jakovu Mediću (24), bivšem igraču Hrvatskog dragovoljca, Istre, Lučkog i Vinogradara.

Linker
27. travanj 2024 15:45