NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Noćna mora splitskog dvojca i službeno je završila: ‘Pogodite tko je opet s nama‘

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 22:35
22:34

Španjolski strateg Julen Lopetegui napustio je engleskog prvoligaša Wolverhampton Wandererse, samo nekoliko dana prije početka sezone.

Španjolac je klub s Molineuxa vodio devet mjeseci i zadržao klub u Premier ligi.

Priopćenje Wolvesa glasi: "Glavni trener i klub priznali su i prihvatili svoje razlike u mišljenjima o određenim pitanjima i složili se da je sporazumni raskid njegovog ugovora najbolje rješenje za sve strane."

Bivši trener Bournemoutha Gary O'Neil trebao bi biti novi trener, javlja Sky Sport.

21:59

Predstavnici Jesseja Lingarda pregovarali su s klubovima iz Engleske, Italije, SAD-a i Saudijske Arabije, no kako stvari stoje, on je i dalje slobodan igrač.

Iskusni 30-godišnjak, koji ima 32 nastupa za Englesku, želi procijeniti sve svoje mogućnosti prije nego što donese konačnu odluku o svojoj budućnosti.

Lingard je upisao 20 nastupa za Nottingham Forest prošle sezone postigavši ​​dva gola.

21:13

Direktor Intera Piero Ausilio potvrdio je da je klub u potrazi za napadačem, ali inzistira na tome da napadač Arsenala Folarin Balogun 'nije jedini kojeg pratimo.'

Nerazzurri su napadača američke reprezentacije učinili svojom metom broj jedan nakon što im je propao transfer Gianluce Scamacce, koji je jučer dovršio 30 milijuna eura vrijedan prelazak iz West Ham Uniteda u Atalantu.

AS Monaco također je zainteresiran za Baloguna i navodno je ovaj tjedan odbijena ponuda, dok tražena cijena iznosi 50 milijuna eura.

- Tražimo nekoga tko može zabijati golove", rekao je sportski direktor Ausilio večeras za Sport Mediaset. Kad mu je spomenuto ime Balogun, Ausilio nije negirao pregovore s Arsenalom.

- On je jedna od prilika, ali ne i jedina koju pratimo.

20:37

Borna Sosa mogao bi promijeniti destinaciju i osvariti san. Više pročitajte OVDJE

20:31

Nikola Vlašić je sada i službeno novi/stari igrač Torina. Talijanski klub osigurao je povratak hrvatskog reprezentativca iz West Hama u transferu vrijednom 10 milijuna eura, plus dva milijuna eura bonusa. Time je noćna mora splitskog dvojca - Vlašića i trenera Ivana Jurića - i službeno završila. Napokon...

Vlašić je prošlu sezonu proveo u Torinu na posudbi, pridonijevši pet golova i šest asistencija u 34 nastupa u Seriji A.

20:22

Meksički reprezentativac Edson Alvarez završio je liječničke preglede uoči svojeg 40 milijuna eura vrijednog transfera iz Ajaxa u West Ham

Ako sve bude u redu, službena objava novog transfera veznjaka očekuje se u roku od 24 sata.

Prema dogovoru, West Ham će platiti Ajaxu početnih 35 milijuna eura + 5 milijuna eura u bonusima koji se odnose na učinak, uz već dogovorene osobne uvjete.

19:49

Mladi Urugvajac Facundo Gonzalez novi je igrač Juventusa, potvrdio je klub preko službenih kanala. Ugovor je dogovoren do lipnja 2026. godine.

18:55

Brentfordov golman David Raya postat će novi vratar Arsenala, javlja Fabrizio Romano. Nakon što je prošli tjedan dogovorio osobne uvjete, sada su se i klubovi dogovorili za transfer vrijedan 25 milijuna eura, plus pet milijuna eura bonusa.

Raya će potpisati ugovor do lipnja 2028. godine, a u Arsenalu će imati oštru konkurenciju u vidu engleskog reprezentativca Aarona Ramsdalea.

18:11

Engleski Brentford poslao je ponudu talijanskoj Fiorentini tešku 30 milijuna eura za napadača Nica Gonzaleza, javlja The Athletic.

Pregovori su i tijeku, a u slučaju prodaje Fiorentina bi izgubila već drugog napadača ovo ljeto, nakon što je klub napustio Arthur Cabral u transferu za Benficu.

18:01

Kyle Walker ozbiljno razmišlja o potpisivanju novog ugovora u Manchester Cityju, javlja Sky Sport.

Novi ugovor za njega je na stolu već nekoliko tjedana, iako je Bayern bio jako zainteresiran za potpis Walkera od početka ovog ljeta.

Man City je odlučan zadržati njega, kao i Bernarda Silvu, koji također razmišlja o novom ugovoru.

image
PAUL ELLIS Afp

17:54

Talentirani Brazilac Deivid Washington (18) bit će novo pojačanje engleskog Chelseaja, javlja Fabrizio Romano. Klub je postigao usmeni ugovor s brazilskim Santosom za cifru od 15 milijuna eura, plus pet milijuna potencijalnih bonusa za talentiranog napadača.

Washington je dogovorio dugoročni ugovor s londonskim klubom, a nakon što potpiše ugovor bit će odlučeno hoće li Brazilac sljedeću godinu provesti na posudbi u francuskom Strasbourgu, ili će zaigrati za prvu momčad Plavih.

17:48

Nakon potpisa nizozemskog braniča Mickyja van de Vena iz Wolfsburga, Tottenham je službeno potvrdio i potpis novog napadača, Argentinca Aleja Veliza, koji je stigao iz Rosario Centrala.

Ukupna cifra s bonusima iznosi oko 20 milijuna eura. Centarfor je s klubom dogovorio ugovor do 2029. godine, a nosit će dres s brojem 36.

16:22

U slučaju odlaska donedavnog kapetana Harryja Maguirea, Manchester United će krenuti po stopera Nice Jean-Clair Todiboa, javlja Fabrizio Romano.

Jučer su engleski mediji javili kako je na adresu Uniteda stigla ponuda teška 35 milijuna eura, a izgledno je da će Crveni vragovi tražiti još koji milijun više. U slučaju da se dogovor ostvari, mladi Francuz trebao bi biti glavna meta, a za njegova usluge očekuje se slična cifra, između 35 i 45 milijuna eura.

15:37

Lazio je potvrdio dovođenje petog pojačanja za novu sezonu. Iz Midtyllanda je za 12 milijuna eura došao 22-godišnji krilni napadač Gustav Isaksen. Prije njega su u redove talijanskog kluba došli Taty Castellanos, Matteo Cancellieri, Diego González i Daichi Kamada.

13:51

Napokon je dovršen transfer Mickyja van de Vena iz Wolfsburga u Tottenham. Ovaj 22-godišnji stoper je plaćen 40 milijuna eura, a sa Spursima je potpisao ugovor do ljeta 2029. godine.

13:04

Španjolski Sport donosi zanimljivu ideju oko novog kluba za Neymara. Brazilac je jučer obavijestio PSG kako želi otići, odmah su se pojavile ideje za povratkom u Barcelonu, ali to je teško izvedivo s obzirom na lošu financijsku situaciju u kojoj se katalonski klub nalazi. No, Sport javlja kako se pojavila ideja da Neymara kupi jedan saudijski klub te ga zatim pošalje na jednogodišnju posudbu u Barcelonu. Taj posao vodi menadžer Pini Zahavi.

11:56

Newcastle je objavio dolazak 20-godišnjeg desnog beka Tina Livramenta iz Southamptona. Ovaj mladi reprezentativac Engleske plaćen je 37,2 milijuna eura, a on je četvrto pojačanje 'Svraka' ovog ljeta. Prije njega su došli Sandro Tonali, Harvey Barnes i Yankuba Minteh, a Newcastle je ukupno na njih potrošio 153,2 milijuna eura.

10:53

Bernardo Silva se posljednjih tjedana često spominje u kontekstu odlaska u Barcelonu, navodno je i sam nogometaš razgovarao s Pepom Guardiolom o svojoj želji odlaska na Camp Nou, ali taj posao je teško realizirati zbog financijskih problema koje Barcelona ima zbog nepoštivanja financijskog fair-playa. Kada je već tako, Portugalac razmišlja o produženju aktualnog ugovora s Manchester Cityjem, donosi Sky Sports. To odgovara Guardiolinim željama koji je nedavno rekao kako bi volio da Silva ostane što duže u klubu. Njegov aktualni ugovor istječe u ljeto 2025., a iz redova 'Građana' već su davali signale kako bi ga željeli produžiti na dodatnu jednu ili dvije sezone uz bolje financijske uvjete.

10:08

Andrés Iniesta ima 39 godina, ali i dalje ne prestaje s nogometom. Nakon što je posljednjih pet godina igrao u japanskom klubu Vissel Kobe, Iniesta je sada potpisao jednogodišnji ugovor s Emirates Clubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

09:57

Gdje će završiti Neymar? Dva velikana su prve opcije, ali oba imaju velikih problema s njegovim dovođenjem. Opširnije pronađite OVDJE.

09:56

Legenda slovenskog nogometa Jasmin Kurtić s 34 godine ima novi klub. Ovaj veznjak je protekle dvije godine bio igrač solunskog PAOK-a gdje ga je posudila Parma, a nakon što mu je istekao ugovor s talijanskim klubom, sada je Kurtić prešao u rumunjsku Universitatea Craiovu.

08:33

Liverpool nikako ne uspijeva dovesti novo željeno ovoljetno pojačanje, a Jamie Carragher je izgubio živce zbog toga. Opširnije pročitajte OVDJE.

08:19

Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappé su bili trojac koji je trebao donijeti naslov europskog prvaka PSG-u, ali to se nije dogodilo. Parižani će taj trofej tražiti s nekim drugim nogometašima jer je Messi već napustio klub, Mbappé potencijalno za PSG više neće igrati, a izgleda kako je na izlaznim vratima i Neymar. Naime, Sky Sports donosi kako je francuski klub spreman na pregovore oko odlaska Brazilca. On sam je navodno klupskim čelnicima rekao kako želi otići, a očekuje se da će zanimanje za njega pokazati mnogi europski klubovi, ali i oni iz Saudijske Arabije, SAD-a i Brazila. Njegov transfer iz Barcelone u PSG je koštao 222 milijuna eura i bio je najskuplja kupnja u povijesti. Neymarov ovoljetni odlazak bi Parižanima mogao donijeti 90-100 milijuna eura.

image
ANTHONY WALLACE Afp

07:27

Atalanta je blizu dogovora s Milanom oko Charlesa de Ketelaerea.

Fabrizio Romano tvrdi kako je igrač sve dogovorio s novim klubom i da će posao biti potvrđen danas u tijeku dana.

Milan će dobiti tri milijuna eura za posudbu igrača, a u ugovoru će biti i opcija kupnje za 23 milijuna eura uz razne bonuse.

07:14

Ljetni prijelazni rok je u punom jeku, a mi nastavljamo pratiti sve ono najzanimljivije što se događa na tržištu. Izdvajamo neke od poslova koji su zaključeni ili pred zaključenjem od ponedjeljka:

- I engleski i talijanski mediji tvrde isto: Nikola Vlašić vraća se u Torino! West Ham je malo popustio u svojim zahtjevima, tako ga je Torino dobio za 10 milijuna eura plus bonuse. Ostale su doduše još neke sitnice za riješiti, ali one neće biti prepreka za Vlašićev povratak.

Više pročitajte OVDJE.

- Kako prenosi Fabrizio Romano, Chelsea i Juventus dogovorili su novi sastanak. Tema su dva zvjezdana centarfora – Romelu Lukaku i Dušan Vlahović. Klubovi razmatraju opciju "trampe" – Belgijac, koji je davnih dana otpisan u Chelseaju, mogao bi zamijeniti plavi dres crno-bijelim šarama, dok bi srpski reprezentativac kročio na velika vrata Premier lige. Juventus pritom inzistira da, uz Lukakua, Chelsea pošalje i 40 milijuna eura.

- Alex Oxlade-Chamberlain je bez kluba otkad mu je istekao ugovor s Liverpoolom, a nekadašnji engleski reprezentativac na pragu je potpisa s Bešiktašom. Turci već duže vremena pričaju o njegovom dolasku, a sada Sky Sports piše kako bi 28-godišnjak u sljedeća 24 sata trebao otputovati u Istanbul kako bi potpisao ugovor sa svojim četvrtim klubom u karijeri nakon Southamptona, Arsenala i Liverpoola.

Linker
13. svibanj 2024 02:23