AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Hajduk pregovara s napadačem kojeg je htio Dinamo. Real predstavio veliko pojačanje

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2024. 16:10

17.30 Nakon što je Leny Yoro otišao u Manchester United, Lille radi na dogvođenju novog stopera, a jedan od izbora im je igrač West Hama, Nayef Aguerd prema L'Equipeu. Ipak, nisu jedini koji ga žele dovesti u svoje redove, zainteresiran je i Atletico Madrid, tako da će biti zanimljivo vidjeti gdje će završiti.

16.45 Everton je dogovorio gotovo sve uvjete sa stoperom Lyona Jakeom O'Brienom, javlja Fabrizio Romano. Kada se sve u potpunosti riješi, bit će zakazan liječnički pregled u ponedjeljak i trebao bi potpisati ugovor na pet godina.

16.10 Hajduk je bacio oko na novog napadača. U pitanju je 22-godišnji Slovenac Žan Vipotnik, koji je dugo bio želja Dinama, ali je otišao u Bordeaux, koji je sada otišao u stečaj. Sada je slobodan igrač te bi ga Splićani rado doveli u svoje redove, ali neće imati lak zadatak, a više o svemu tome pročitajte OVDJE.

15.50 Manu Kone je nova meta za pojačanje u veznom redu Milana, otkrio je insajder Matteo Morreto. Milan je već pokušao potpisati Konéa u siječnju 2021. iz Toulousea, a onda je završio u Borussiji Mönchengladbach. Službene pounde još uvijek nema.

14.45 Pojačanje za momčad koja će otputovati na predsezonsku turneju u SAD-u dobio je Real Madrid. Ono, doduše, ne stiže iz drugog kluba, već iz omladinske škole Madriđana, a radi se o 16-godišnjem stoper Joanu Martínezu.

Branič rođen 2007. isprva nije bio planiran da bude uključen, ali je došlo do promjene plana zbog problema s mišićem Jesúsa Valleja.

Nakon odlaska Nacha Fernandeza i neuspjeha u potpisivanju Lenyja Yoroa, Carlo Ancelotti ostao je na samo tri koliko toliko zdrava stopera u svom rosteru, Antonia Rudigera, Edera Militaa i spomenutnog Jesusa Valleja, te je zbog toga odlučio pozvati mladog Španjolca, koji je itekako cijenjen u klubu.

14.30 Pep Guardiola je u svibnju izjavio da je "bliži odlasku s klupe Man Cityja nego ostanku" nakon iduće sezone. Engleski mediji jednoglasno su to interpretirali ‘sigurnim‘ odlaskom, a sada je ipak došlo do svojevrsnog demantija, odnosno ublažavanja prethodno izrečenog. Više pročitajte OVDJE.

13.30 U Madridu je u tijeku i službeno predstavljane talentiranog 18-godišnjeg Brazilca Endricka. Novi igrač Reala nije mogao zadržati suze dok se obraćao prisutnima na Bernabeu.

12.50 Čini se da je Barcelona sve usmjerila ka dovođenju mlade zvijezde Nica Williamsa. Katalonci ne planiraju otvarati pregovore s niti jednim drugim igračem dok ne dovedu 21-godišnjeg Williamsa iz Bilbaa, od kojeg još čekaju konačni odgovor.

Kako bi ga doveli u svoje redove spremni su žrtvovati i mladu zvijezdu Vitora Roque, koji se našao na radaru Al Hilala, a kojim bi transferom došli do prijeko potrebnih financija i kojim bi izbalansirali financijski fair play.

S druge strane, početni razgovori obavljeni su sa stožerom Danija Olma, no, ponavljamo još jednom, ništa konkretno neće biti izvršeno dok se ne razriješi situacija s Williamsom.

11.40 Nakon što su u klub doveli Raphaela Varanea, Andreu Belottija, Pepea Reinu, Alberta Morena... Novopečeni talijanski prvoligaš Como ne prestaje sa slaganjem senzacionalnog kadra za iduću sezonu.

Najnovija akvizicija za osam milijuna eura plus bonusi i dodatne klauzule stiže iz Njemačke, odnosno Fortune Düsseldorf, za klub će potpisati nešto manje zvučni Yannik Engelhardt, no kad se u obzir uzme da je riječ o centralnom/defenzivnom veznjaku, jasno je da je vrlo vjerojatno riječ o alternativi za Petra Sučića, za kojeg je Dinamo odbio ponudu upravo od Coma.

11.00 Atletico Madrid je službeno potvrdio svoje prvo ljetno pojačanje.

"Atlético de Madrid i Real Sociedad postigli su dogovor oko transfera Robina Le Normanda, koji će biti formaliziran u sljedećih nekoliko dana, kada se igrač vrati s odmora u kojem uživa nakon što je 14. srpnja sa Španjolskom osvojio EURO 2024", objavio je klub preko službenih kanala.

10.30 Chelsea nastavlja s raskošnim trošenjem. Talijanski insajder Fabrizio Romano objavio je kako je londonski klub dogovorio transfer vrijedan 20 milijuna eura za argentinskog stopera Aarona Anselmina.

Argentinac će se Chelseaju pridružiti iz Boca Juniorsa, a ako sve prođe po planu, trebao bi ostati na posudbi u Boci do siječnja 2025. godine.

9.30 Nakon što je Maksimir napustio Fran Brodić, isto je učinio još jedan dojučerašnji napadač Modrih, doduše, nešto manje poznati, Vinko Kolaković, koji je prošle sezone briljirao u kadetima.

Pridružio se talijanskoj Atalanti, a detaljnije o transferu pročitajte OVDJE.

9.00 Gazzetta dello Sport navodi kako je Adrian Šemper na izlaznim vratima novog talijanskog prvoligaša Coma. Za njegove usluge zainteresirana je Pisa, koja se natječe u drugom prvenstvenom rangu, a spomenuta cifra o kojoj se govori je 2,5 milijuna eura. Insajder Loreno Lepore navodi kako je za Šempera zainteresiran Real Valladolid.

8.40 Što se tiče transfera Jonathana Taha u Bayern München, tu već dulje vrijeme vlada svojevrsni 'status quo'.

28-godišnji njemački stoper svoju je namjeru davno poručio čelnicima Apotekara - unatoč interesu iz Premier lige i Saudijske Arabije, zanima ga samo prelazak u bavarskog giganta.

Bayern je ponudu poslao, svim silama pokušavaju zaključiti ovaj posao, no ono što se čeka je 'zeleno svjetlo' kojim bi Bayer dopustio ovaj transfer.

7.30 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Iza nas je nešto mirniji dan na europskom tržištu, ipak su sve oči u svijetu sporta bile uprte na svečano otvaranje Olimpijskih igara, no unatoč tome ispratili smo nekoliko zanimljivih transfera.

Fran Brodić službeno je napustio zagrebački Dinamo. 27-godišnji napadač pridružio se mađarskom Újpestu, a Modri bi za ovaj posao trebali zaraditi oko milijun i pol eura.

Još jedan hrvatski napadač, Petar Musa, mogao bi promijeniti sredinu. Sjajne predstave Muse u MLS-u nisu prošle nezamijećeno, stoga TeamTalk piše da se povremeni Vatreni našao na radaru novopečenog engleskog prvoligaša Ipswich Towna. Musa je u 25 utakmica za Dallas postigao 14 golova, i tako opravdao rekordnu brojku od 13 milijuna eura, koliko je američki klub platio za njegove usluge, a sada mu se 'smiješi' novi veliki transfer.

Vraćamo se na HNL, ali i novi potencijalni prelazak hrvatskog igrača. Veldin Hodža, dijete kluba i jedan od najboljih mladih veznjaka lige, mogao bi uskoro napustiti Rijeku. Njegova nova destinacija mogla bi biti Al Jazira, klub iz bogatih UAE-a, a Rijeci bi u tome poslu navodno trebalo pripasti i do tri milijuna eura na ime odštete.

Nakon što je je završetkom prošle sezone zaključio svoju drugu epizodu u Hajduku, Dino Mikanović pronašao je novo 'sretno mjesto' u HNL-u. 30-godišnji desni bek potpisao je za Goricu, momčad koja je prošlu sezonu okončala na sedmom mjestu domaćeg prvenstva.

Poslove u 'inozemstvu' obilježila je pak 'povijesna krađa' koju bi mogla režirati. Roma. Iako se činilo da je njegov transfer u Atletico Madrid pitanje trenutka, Artem Dovbik, po svemu sudeći, ipak neće potpisati za španjolski klub. Igračev agent i sam igrač nisu ostali zadovoljni pruženim uvjetima u Madridu, stoga su, unatoč dogovoru klubova, odlučili spriječiti transfer. Priliku je tu vidjela 'Vučica', koja je odmah sve dogovorila s igračem, a sada sprema ponudu od 40 milijuna eura s bonusima, kojom će pokušati razuvjeriti Gironu da u svoje redove dovede prošlosezonskog najboljeg strijelca La Lige.

Linker
02. rujan 2024 18:31