Luka Menalo i Luka Ivanušec

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
VELIKI PREOKRET

Rijeka nije izgubila samo trenera, nego i igrača koji je trebao biti veliko pojačanje. Sad joj obojica prijete

Prije samo dva dana Rijeka je bila uvjerena da će s njima doći na Maksimir i zaprijetiti Dinamu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 06:02

Luka Menalo (27) dobro je osjetio kako neizvjesne mogu biti nogometne sudbine. Igor Bišćan ga je u Dinamu prekrižio, nije računao s njim, što je odmah zvučalo iznenađujuće, jer ode li Ivanušec - a po svemu će otići - Menalo je igrač koji itekako može doprinijeti Modrima.

Menalo je tako imao pripremljen kofer za Rijeku. Tamo je već bio rezervirao stan, čak i dogovarao neke tehničke detalje s ljudima u klubu. Sergej Jakirović ga je vidio kao odlično pojačanje, a i na Rujevici ga pamte kao igrača koji je u 36 nastupa za Rijeku zabio 10 golova kojima je pridodao i sedam asistencija. Uz puno rada za momčad, uz uvijek uzorno vladanje i odnos prema radu.

Potpis za Rijeku nije se realizirao samo zbog toga što su odužili pregovori na relaciji Menalo - Dinamo i modelu raskida ugovora koji ovom krilom napadaču traje do ljeta 2026.

I onda veliki preokret. Bišćan više nije trener Dinama, a na njegovo je mjesto sjeo Sergej Jakirović, čiji je prvi potez bio stopiranje Menalovog transfera na Rujevicu. Jakirović u njemu vidi igrača za Dinamo i nije ga želio izgubiti. Naravno da je i Menalo automatski otkazao stan u Rijeci i sada pun elana čeka utakmice i priliku da pokaže koliko vrijedi.

Menalo je u 81 nastupu za Dinamo zabio 11 golova uz osam asistencija, što na prvu ne izgleda impresivno. Međutim, u većini tih utakmica Menalo je igrao samo u završnim minutama. Dugo je stajao u redu iza Oršića, a onda proljetos i iza Ivanušeca. Obojica su bili daleko najbolji krilni napadači u ligi, obojica su napokon bili i dio Vatrenih. A Menalo je sve vrijeme strpljivo šutio i radio čekajući priliku.

U nedjelju bi Menalo u derbiju protiv Rijeke, svoje nesuđene momčadi, lako mogao biti u udarnoj postavi Dinama. S Jakirovićem iza leđa. Prije samo dva dana Rijeka je bila uvjerena da će s njima doći na Maksimir i zaprijetiti Dinamu. Da bi na kraju ostala bez obojice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:56