Carlo Ancelotti

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
ZNA SE CIFRA

Real će za Benzeminog nasljednika morati istresti bogatstvo, velika Ancelottijeva želja skupo će ih stajati

U Njemačkoj posao smatraju kao izvrsnu priliku da njihov dragulj uhvati formu za EURO iduće godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. lipanj 2023. 16:17

Real Madrid je u dva dana ostao bez apsolutno svih napadačkih opcija. Ona najbitnija, Karim Benzema, nakon 14 sezona u bijelom dresu, odlazi u Saudijsku Arabiju. Marco Asensio trebao bi svaki čas pojačati PSG dok sudbina Edena Hazarda i Mariana Diaza, dvojac koji nije zabilježio ‘lude partije‘ tijekom svojeg boravka u Madridu, još nije poznata. Istina je da je klub već proveo plan B tako što je Joselu (33) stigao iz Espanyola na posudbu, ali iz Reala bi mogli ponovno skoknuti do Londona, točnije na lokaciju odakle su prije četiri godine doveli Edena Hazarda koji se pokazao kao potpuni promašaj. Ovoga im je puta jedan drugi igrač Chelsea glavna meta, a u pitanju je Kai Havertz.

image
ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ashley Western/colorsport/shutterstock Editorial/profimedia

image
PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Paul Terry/zuma Press/profimedia

Engleski klub, kao što potvrđuje španjolski AS, dobro je upoznat s interesom Real Madrida, ali nisu ga voljni prodati za manje od 75 milijuna funti koliko su oni platili Bayeru kad su ga doveli na Stamford Bridge prije tri godine. Igrač je već upoznat s interesom Real Madrida gdje bi ga dočekali njegovi sunarodnjaci Toni Kroos i bivši suigrač Antonio Rüdiger.

U Njemačkoj ovaj transfer smatraju odličnom prilikom za 23-godišnjeg napadača koji se u Londonu muči s pronalaskom forme. Za Chelsea je nastupio 139 puta u svim natjecanjima tijekom tri sezone, zabivši ​​32 gola, od kojih je najupečatljiviji pobjednički protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka 2021. u Portu. S reprezentacijom je ispao još u grupnoj fazi na Mundijalu u Kataru, a kako je Njemačka domaćin EURO-a iduće sezone, u Elfu ne žele svjedočiti još jednom debaklu.

Linker
19. travanj 2024 23:41