TOM DUBRAVEC Cropix
SN DOZNAJE

Propala prva opcija za novog trenera Hajduka: Kaliniću je netko dao ‘popis‘, ali on neće pristati na kompromis!

Dva su imena s te liste procurila u javnost. Jedan je Poljak Papszun, a drugi Sanli iz Turske
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. lipanj 2024. 12:19

Hajduk bi u pripreme za novu sezonu trebao startati 19. lipnja, a još uvijek se ne zna tko će ga voditi s klupe. Realno je da to neće biti Paulo Sousa, koji je bio prvi izbor Nikole Kalinića.

Sousa bi se - po svim informacijama koje kolaju medijima - očito odlučio vratiti u Serie A, u kojoj je do konca prošle godine vodio Salernitanu. Sousu Talijani vežu uz dva kluba - Cagliari i Veronu.

Verona je ostala bez Marca Baronija koji ju je prošle sezone uspio ostaviti u ligi, a sada je prva meta Cagliarija. Ne dogovori li se Cagliari s Baronijem, Sousa bi trebao biti drugi izbor. Talijani pišu da bi Sousa bez problema mogao naslijediti Claudija Ranierija koji je prošle sezone vodio Cagliari (jedva su ostali u ligi), zato što je poznat kao trener koji podjednako forsira dva sustava igre (4-2-3-1, te 3-5-2), a Cagliari je oba igrao tijekom prošle sezone.

Sousa se pak spominje i kao mogući nasljednik Baronija na klupi Verone, ali da su to za sada samo nagađanja.

Hajdukov je problem činjenica da mu vrijeme opasno curi i stoga Kalinić više ne može čekati Sousu, nego se već okrenuo novim opcijama. Javna je tajna da su mu članovi Nadzornog odbora kluba još prije njegove inauguracije dali popis s pet, ili šest stranih trenera koji imaju parametre voditi klub poput Hajduka.

I danas je malo nejasno tko je sastavio popis tih trenera, jer među članovima Nadzornog odbora nećete pronaći nikoga tko je tijekom života imao ozbiljniji kontakt s nogometom. Netko ih je očito savjetovao, ali nismo uspjeli doznati tko bi to mogao biti.

Dva su imena s te liste procurila u javnost. Jedan je Poljak Marek Papszun, a drugi Tuncay Sanli iz Turske. Međutim, oni nisu Kalinićev izbor i stoga ih ni ne treba razmatrati kao moguće kandidate za dolazak na Poljud.

Kalinić je - međutim - odlučan u ideji da će dovesti trenera po svom ukusu, što je i jedino normalno, jer to je i u opisu Kalinićevog posla. I to kao najvažnija stavka, jer trener je u mnogim segmentima najvažnija, ili druga najvažnija osoba u klubu. odgovornost kod dovođenja trenera isključivo je na njegovim leđima, pa će onda i izbor biti njegov. Zaboravite da bi Kalinić bio spreman prihvatiti neke veće kompromise po tom pitanju. Nije ih prihvaćao kao igrač, pa neće ni sada.

Kalinić je "loveći" Sousu i Gattusa jasno postavio standarde koje želi vidjeti kod trenera Hajduka i po svemu što se o Kaliniću zna, teško će od njih odustati. Portugalac i Talijan nisu došli, ali ne dvojimo da u glavi ima neko novo ime, trenera koji sigurno nije nepoznat u nogometnom svijetu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. lipanj 2024 12:32