Filip Benkovic

 SCREENSHOT TWITTER
GOTOVO JE

Pao je veliki posao: Nenad Bjelica stvara hrvatsku koloniju, doveo jednog od najskupljih igrača Dinama ikad

Pod vodstvom Bjelice pruža mu se prilika za novi uzlet i oživljavanje karijere
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2023. 20:07

Bivši igrač Dinama Filip Benković novi je igrač Tranzonspora kojeg s trenerske klupe vodi Nenad Bjelica.

Ranije smo najavili kako je 25-godišnji stoper velika želja turskog kluba, a danas je posao i službeno potvrđen. Bivši igrač zagrebačkog Dinama tako je stigao na posudbu iz talijanskog Udinesea.

Benković je na ljeto 2018. godine Dinamo zamijenio s Leicesterom u transferu teškom 14.5 milijuna eura. Samo su četiri igrača iz maksimirskog kluba prodana za veću vrijednost: Marko Pjaca (29,4 milijuna eura u Juventus), Dani Olmo (29 u Leipzig), Luka Modrić (22,5 u Tottenham) i Joško Gvardiol (18,8) u Leipzig.

U Leicesteru se Benković nije najbolje snašao pa je potom uglavnom provodio vrijeme na posudbama, pritom zaigrao za Celtic, Bristol City, Cardiff i OH Leuven, da bi u siječnju 2022. godine u besplatnom transferu potpisao za Udinese. Kasnije je ponovno završio na posudbi, ovaj put u njemačkom Braunschweigu, gdje je upisao i posljednji igrački angažman.

U redovima Tranzonspora pod vodstvom Bjelice pruža mu se prilika za novi uzlet i oživljavanje karijere. Podsjećamo, Bjelica je ranije po dolasku u klub doveo Mislava Oršića iz Southamptona, a medijski se učestalo spominje kako su mu na meti zvijezde Dinama poput Brune Petkovića, Dominika Livakovića...

Linker
02. svibanj 2024 18:03