Gabriel Vidović i Josip Drmić

 GORAN MEHKEK/Cropix
SAN ILI STVARNOST

Otpisanog i nekad najbolje plaćenog dinamovca želi sedmoplasirani klub HNL-a?!

Jakirović ga više ne treba, ali veliko je pitanje hoće li biti financijski dostupan
Piše: Mario DjakObjavljeno: 02. siječanj 2024. 17:23

Dugoočekivani povratak Frana Brodića u GNK Dinamo iz Zagreba konačno se desio, na zadovoljstvo i Dinama, kao i samog Brodića koji je u prijašnjim razgovorima otkrio kako je uvijek bio cilj ponovno doći do razine za povratak na Maksimir. Međutim, ovaj transfer nije svima na zadovoljstvo - Nogometni klub Varaždin ostao je bez svog najboljeg strijelca i jednog od najbitnijih igrača.

Podsjetimo, Brodić je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka za 500 tisuća eura kupljen od strane Dinama, ali je zadržan u Baroknom gradu, sve do kraja sezone. Bio je to prvotni dogovor, međutim slabija polusezona Dinama, velika želja trenera Jakirovića, kao i potreba za efikasnim rješenjem u napadu dovele su do toga da se Dinamo neće držati dogovora i da se već ove zime Brodić vratio u Zagreb.

image

Varaždin je u problemu nakon odlaska Frana Brodića

ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix

Nogometnom klubu Varaždin su ruke u tom slučaju bile vezane. Stoga su na mukama - naime, potrebno je pronaći kvalitetnu zamjenu za Brodića.

U igri čak i Josip Drmić?

Tijekom prvog dijela sezone, ozlijeđeni su bili Ante Vukušić, Michele Šego, Domagoj Drožđek... preveliki je rizik da se Varaždin oslanja samo na njih, posebno ako uzmemo u obzir da je Šego vukao ozljedu jedno duže vremensko razdoblje, kao i Vukušić koji je nedostajao više od polovice utakmica. Naravno, tu su i mladi Noa Vugrinec i Niko Domjanić, produkti varaždinske nogometne škole, ali koji se nisu pokazali u najboljem svjetlu ove sezone.

Na transfer tržištu se ističe ime dokazanog "asa", Josipa Drmića, Dinamova opcija koja više nije u planu trenera Jakirovića. No, pitanje je hoće li bivši švicarski reprezentativac Drmić biti financijski dostupan Varaždinu. Ako ostanemo na autocesti A4, također visi i pitanje što će biti s mladim Sandrom Kulenovićem, budući da takvom igraču trebaju i minute i iskustvo, a Varaždin bi mu pružio potrebnu priliku u ofenzivnom nogometu koji njeguje.

image

Josip Drmić

MATIJA DJANJEŠIĆ/Cropix

Varaždin se sada suočava s važnim odlukama - tražiti vanjska pojačanja ili se osloniti na vlastite snage. Potezi koje klub iz Baroknog grada donese u narednim tjednima bit će itekako pod povećalom navijača te ključni za uspjeh u nastavku sezone u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Dali igrača na Afrički kup nacija

26-godišnji varaždinski branič Lamine Ba branit će boje Mauritanije na nadolazećem 34. izdanju AFCON 2024 koje se održava u Obali Bjelokosti. Mauritanija i Ba, koji je šest puta dosad nastupio za reprezentaciju i pritom postigao jedan pogodak, prolaz će tražiti u skupini s Alžirom, Burkinom Faso i Angolom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:01