FOTOGRAFO01/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
TRANSFERNA NAGAĐANJA

Nova mala hrvatska kolonija? Žele ih hajdukovci i dinamovci, ali oni bi mogli potpisati za klub iz Serie A

Ako zaista prijeđu u Salernitanu, zaigrali bi s još jednim Hrvatom, Domagojem Bradarićem
Piše: SNObjavljeno: 14. siječanj 2024. 09:02

Toma Bašić pred potpisom je sa Salernitanom. Prema talijanskome insajderu Gianluci di Marziju veznjak Lazija odlučio je nastaviti karijeru u Seriji A unatoč ponudama u Bundesligi.

Navodno je u njegovom izboru Salernitane presudio dogovor s Walterom Sabatinijem i trenerom Filippom Inzaghijem. Di Marzio tvrdi kako bi Bašić trebao stići u klub u utorak 16. siječnja ukoliko sve prođe po planu.

Još uvijek nije jasno radi li se o posudbi ili transferu. Ako 27-godišnjak zaista prijeđe u Salernitanu, zaigrao bi s još jednim Hrvatom, Domagojem Bradarićem.

Toma Bašić trenutno nije u planu trenera Lazija Maurizija Sarrija. Odigrao je tek jedan susret ove sezone, u kupu protiv Genoe. Inače je u dvije i pol godine u Laziju, nakon što je došao iz Bordeauxa 2021., odigrao 70 susreta, postigavši dva gola i dvije asistencije za Biancoceleste.

Transfer Bašića u Salernitanu pokvario bi nadanja Hajdukovih navijača koji na društvenim mrežama prizivaju povratak svojeg bivšeg igrača. Uostalom, teško da bi Hajduk iz financijskih razloga mogao dovesti Bašića i ponuditi mu iste uvjete poput Talijana.

No, izgleda da Bašić nije jedini Hrvat koji je zapeo za oko Talijanima. Isti izvor spominje kako postoji interes Salernitane za Josipa Brekala, no bez prevelikih detalja. U slučaju da se svi ti transferi ostvare Salernitana bi mogla biti nova hrvatska kolonija.

Linker
29. travanj 2024 11:26