JOLY VICTOR/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Joly Victor/abaca/abaca Press/profimedia
PRENOSE ŠPANJOLCI

Ništa im neće oprostiti: Mbappe bi od PSG-a mogao tražiti čak 240 milijuna eura, a sve zbog jednog razloga

Zvijezda PSG-a želi odraditi svoj ugovor s francuskom stranom isključivo zbog novčane dobiti
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. srpanj 2023. 10:31

Real Madrid više ne skriva činjenicu da je potpisivanje Kyliana Mbappéa ovog ljeta nemoguće, piše španjolska Marca. Kraljevski bijeli donedavno su vjerovali da će stvari sjesti na svoje mjesto, ali sada se njegov potpis čini nedostižnim.

Zvijezda PSG-a želi odraditi svoj ugovor s francuskom stranom isključivo zbog novčane dobiti. Štoviše, ne želi propustiti unosan bonus za potpis koji će dobiti od Real Madrida sljedeće sezone ako se pridruži kao slobodan igrač. U slučaju da se transfer ostvari ove godine, Mbappé bi tražio iznos od nevjerojatnih 240 milijuna eura, koliko bi navodno trebao dobiti od PSG-a ove godine kroz plaću i bonuse.

Iz klupske perspektive, ne postoji plan B. Florentino Perez nema ime na koja bi se mogao osloniti za alternativu za nadolazeću kampanju, čime dodatno otežava posao trenera Carla Ancelottija.

Dolazak francuske zvijezde na Santiago Bernabeu u klupskim se uredima se smatrao sigurnim. U uredima je vladalo takvo uvjerenje da je Real Madrid prekinuo pregovore s drugim potencijalnim metama za transfer, uključujući Harryja Kanea.

U normalnim okolnostima, takve vijesti o raspadu velikog transfera natjerale bi klub da ponovno aktivira pauzirane pregovore. Međutim, sada je to malo vjerojatno jer Los Blancosi i dalje daju prioritet Mbappéu za sljedeće ljeto, a još jedan potpis za veliki novac vide kao uzaludnu operaciju.

image

Novo pojačanje Real Madrida, Joselu

OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia

Onaj koji će se suočiti s najvećim teretom bit će menadžer. Ancelotti nije dobio niti jedno od obećanja koja mu je Florentino Perez garantirao. Bez velikih pojačanja u napadu, gdje je jedini istaknuti napadač španjolski reprezentativac Joselu, sezona 2023/24 bit će poprilično zahtjevna za Talijana.

Njegova je jedina nada, čini se, zaroniti u svijet posudbi. Izvješća sugeriraju da bi Madriđani mogli posuditi Dušana Vlahovića na jednu sezonu iz Juventusa, ali sa sigurnošću se može reći da Stara dama neće biti voljna poslati svog najboljeg igrača bez garancije za osjetnu odštetu.

Linker
13. svibanj 2024 20:33