Abdoulie Sanyang ”Bamba” i Nikola Kalinić

 Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
REPREZENTATIVAC NA POLJUDU

Ni Rakitić, ni Džeko! Evo tko je postao prvo ovoljetno pojačanje Nikole Kalinića

U karijeri je ukupno zabio samo 16 golova (uz 12 asistencija), što je ipak malo za igrača koji ima 25 godina
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. srpanj 2024. 19:30

Znamo da Hajduk naveliko traži krilne igrače, a sada je jednog našao u drugoj francuskoj ligi. U pitanju je Gambijac Abdoulie Sanyang (25), koji je u prošloj sezoni igrao za Grenoble. Hajduk je u četvrtak navečer objavio kako je Sanyang potpisao sa splitskim klubom, i tako postao prvo ovoljetno pojačanje koje je doveo Nikola Kalinić.

Gambijac - ima 10 nastupa za reprezentaciju - je visok 173 cm, ima lijevu nogu, dobru brzinu i slovi za solidnog driblera. Međutim, u oči upada podatak da je u prošloj sezoni u 31 nastupu za Grenoble zabio samo jedan pogodak uz dvije asistencije. Sanyang je u karijeri ukupno zabio samo 16 golova (uz 12 asistencija), što je ipak malo za igrača koji ima 25 godina.

image

Abdoulie Sanyang BAMBA

ROMAIN BIARD Dppi Via Afp

Karijeru u Europi počeo je bugarskom Hebaru, a igrao je i u belgijskim klubovima - Lommelu i Beerschotu. Realno, nogometne reference nisu mu baš uvjerljive, ali očito su Kalinić i Gattuso procijenili da ima ono što treba ovom Hajduku. Prije svega brzinu, a onda i lijevu nogu s kojom će pokrivati problematičnu poziciju desnog krila.

Evo kako je Ganac predstavljen na službenoj stranici Hajduka.

"Abdoulie Sanyang "Bamba" novi je krilni napadač Hajduka nakon što je s Grenoble Foot 38 dogovoren njegov transfer na Poljud. Sanyang je za Bijele potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 24.

image

Abdoulie Sanyang BAMBA (lijevo)

ROMAIN BIARD Dppi Via Afp

Sanyang ima 25 godina, rođen je 5. svibnja 1999. godine u Serekundi u Gambiji gdje je i započeo nogometnu karijeru u Superstars Akademiji, a 2018. godine otisnuo se u Europu zaigravši za bugarski Hebar. Nakon toga igrao je za belgijske Lommel i Beerschot, a posljednje dvije sezone bio je član Grenoble Foot 38 koji se natječe u drugoj francuskoj ligi. U prošloj sezoni odigrao je 31 utakmicu za Grenoble. Novi krilni napadač Bijelih do sada je 10 puta nastupio za nacionalnu vrstu Gambije.

- Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila - istaknuo je sportski direktor Nikola Kalinić".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 08:43