Iker Pozo (desno)

 MARK FLETCHER Nurphoto Via Afp
CILJ JE JASAN

Ispali u drugu hrvatsku ligu pa kupili igrača Manchester Cityja, a pregovaraju i s Dinamom!

Kadar koji bi se trebao boriti za povratak u 1. ligu još nije kompletiran, pojačanja stižu
Piše: D. TrutinObjavljeno: 28. srpanj 2023. 20:04

Momčad Šibenika ušla je u završni dio visinskih priprema na Kupresu. Nakon što su u srijedu odigrali prvu od tri prijateljske utakmice u BiH i s 3:0 pobijedili HNK Rama u Prozoru (strijelci Kulušić, Marijanović, Šušnjara) momčad Marija Carevića u petak navečer je u Tomislavgradu igrala protiv istoimenog domaćina. U subotu, pak, Narančasti u Zenici igraju s Čelikom, a dan kasnije vraćaju se u svoju bazu u Dalmaciju.

image
CROPIX

Carević je sa svojim suradnicima pošteno “nagazio” igrače, neki su jedva stajali na nogama na dan utakmice protiv Rame, ali popusta nema, i ono što stožer zahtijeva je da momčad mora biti besprijekorno tjelesno spremna. Inače, u Prozoru su Šibenčani naišli na veliko gostoprimstvo, dolazak renomiranog hrvatskog kluba u taj prekrasni dio BiH izazvao je oduševljenje među domaćim pukom, posebice ljubiteljima nogometa. A sve zahvaljujući Juri Buriću, dugogodišnjem dopisniku SN iz Austrije, koji je inače podrijetlom iz tog kraja. Iz tog susreta u Prozoru valja izdvojiti trud Šibenčana da pas igrom dođu do prilika, te novi, drugi gol na pripremama za 16-godišnjeg napadača Lovru Kulušića.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Da šibenski kadar koji bi se trebao boriti za povratak u 1. ligu još nije kompletiran svjedoči i vijest o novom pojačanju. Redove Šibenika pojačao je Iker Pozo (22), španjolski veznjak koji se vratio na Šubićevac. Bivši igrač Manchester Cityja prošlu polusezonu bio je na posudbi u šibenskom prvoligašu kao član Građana, a sada ga je Šibenik potpisao kao svog igrača na 1 godinu s mogućnošću produžetka. Pozo je odigrao 10 utakmica u šibenskom dresu, postigao je 1 gol u polufinalu Kupa protiv Dinama u pobjedi 2:1 i u klubu se nadaju da će ovaj sjajni tehničar, kojeg su ozljede zaustavile u karijeri, biti šlag na torti u njihovim povratničkim ambicijama.

Njih bi dodatno trebale pojačati i informacije o privođenju kraju dugih dogovora oko još jednog povratka - onog Ivana Laće. Razgovori u trokutu Šibenik - Dinamo - Laća su očito teški, ali dolazak Skradinjanina u šibenske redove je prilično izvjestan. S njim i s Pozom, pod uvjetom da sve bude OK oko zdravlja, uz igrače koji su već ranije ovo ljeto pristigli, te ambicioznog trenera akcije Šibenika bitno rastu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:57