ANTHONY WALLACE Afp
NOVA ZVIJEZDA NA ODLASKU

Gdje će završiti Neymar? Dva velikana su prve opcije, ali oba imaju velikih problema s njegovim dovođenjem

Brazilac bi najbolje ponude mogao dobiti iz Saudijske Arabije i SAD-a
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 09:48

Bogati katarski vlasnici PSG-a su imali ideju ući u povijest kao klub s najboljim napadačkim trojcem u povijesti. Lionel Messi, Kylian Mbappé i Neymar su obećavali da bi nešto tako mogli postati, ali praksa se pokazala potpuno drukčijom. U dvije zajedničke godine ovaj trojac nije uspio svoj klub odvesti do europskog naslova, a vrlo vjerojatno niti jedan od njih neće igrati za PSG sljedeće sezone.

Messi je već zaludio navijače Inter Miamija, Mbappé je objavio da ne želi produžiti ugovor s PSG-om pa sada trenira s drugom momčadi jer Parižani žele da ga prodaju, a nakon višetjednih špekulacija o Neymarovom odlasku, jučer je objavljeno kako je Brazilac čelnike kluba obavijestio kako ovog ljeta želi napustiti Pariz.

Tu informaciju je donio ugledni L‘Equipe koji ima dobre izvore u klubu, a odmah su se pojavile špekulacije o tome gdje će Neymar nastaviti karijeru. Francuski list odmah je napisao i u kojem klubu bi Brazilac želio nastaviti karijeru.

‘Neymar je odlučan u želji za povratkom u Barcelonu šest godina nakon odlaska, a cijela situacija je paradoksalna. Prošlog ljeta je PSG želio prodati Neymara, ali on je odlučio ostati. Sada se sve promijenilo‘, piše L‘Equipe.

Ako Neymar i želi u Barcelonu, španjolska Marca piše kako će se taj transfer teško ostvariti. Uz činjenicu kako su Katalonci u problemima zbog nepoštivanja financijskog fair-playa pa još uvijek ne mogu registrirati ovoljetna pojačanja, tu je i činjenica da Xavi misli kako se Neymar ne bi uklopio u njegov stil igre.

Drugi klub koji se spominje je Chelsea. Američki milijarder Todd Boehly troši nemilice na pojačanja pa bi sa Stamford Bridgea mogla otići i ponuda u Pariz. RMC Sport piše kako su iz Chelseaja odmah kontaktirali PSG nakon puštanja informacije o Neymarovoj želji za odlaskom i spremni su ga dovesti, ali tu također postoji veliki problem. Boehly je potrošio puno, ali je odlučio uvesti gornju granicu na plaće u klubu, donosi Daily Mail. Nije poznato koliki je taj limit, ali on je sigurno puno manji od 30 milijuna eura koliko Neymar zarađuje u PSG-u. Ako bi Brazilac uistinu želio promijeniti klub, morao bi pristati na puno manju plaću.

Izuzev Barcelone i Chelseaja u ovom trenutku je teško pronaći europski klub u koji bi Neymar mogao otići, a i oni imaju velikih problema oko njegovog dovođenja. Ostaje mu samo da napusti Europu. Iako se spominje i zanimanje nekog brazilskog kluba, očigledno bi se on mogao priključiti Lionelu Messiju u MLS-u ili Cristianu Ronaldu u saudijskoj ligi. Ili će ipak ostati u PSG-u...

Linker
11. svibanj 2024 17:50