Marko Tolić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NIJE MU SE ISPUNIO SAN

Dijete Dinama objavilo da napušta Maksimir: Sve je već dogovorio s novim klubom, najavljuju ga kao veliko pojačanje!

Nije se ni pojavio na početku priprema, jer na njega u modrom klubu više ne računaju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. lipanj 2023. 19:55

Dijete Dinama Marko Tolić raskinuo je ugovor s maksimirskim klubom i pred potpisom je sa Slovanom iz Bratislave.

Tolić, koji će u srpnju napuniti 27 godina za hrvatskog prvaka potpisao je 2020. godine nakon što se u HNL-u afirmirao u Lokomotivi. Tada je imao i druge ponude, posebno ga je želio Nenad Bjelica u Osijeku, no odabrao je srcem jer kao dinamovcu zaigrati za Modre bio je san.

Međutim, igrački se nije usrećio koliko se nadao, pa je posljednju sezonu proveo na posudbi u Mariboru gdje je doživio nezgodne trenutke nakon loše izvedene Panenke u finalu Kupa kojeg su izgubili. Već na početku priprema za novu sezonu postalo je jasno da na Maksimiru na njega ne računaju, postao je višak, te je odlučio pronaći sreću na novoj adresi.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Ostaje zapisano da je za Dinamo igrao u 62 utakmice, dao sedam golova i dodao četiri asistencije, no ukupno je na terenu bio 1722 minute što znači 27 minuta po nastupu. Tolić se od navijača oprostio putem svojeg Instagram profila, na kojem je i poželio sreću svojem sada bivšem klubu.

Slovan je prvak Slovačke, radi se o klubu koji je bio 21 puta prvak Slovačke i osam puta Čehoslovačke, a tamošnji mediji najavljuju ga kao veliko strano pojačanje za kvalifikacije za Ligu prvaka.

U četvrtak navečer stigla je i potvrda da je transfer realiziran, a formalno se radi o jednogodišnjoj posudbi s obveznim otkupom na kraju isteka.

"Slovan je pristao na jednogodišnju posudbu Marka Tolića, ofenzivnog veznjaka Dinama iz Zagreba. Tijekom prošle sezone Marko je zabio 11 golova i upisao 15 asistencija na posudbi za slovenski NK Maribor. Vjerujem da će Marko biti naša uspješna akvizicija i da će nam donijeti sportske uspjehe u bližoj i daljoj budućnosti", izjavio je direktor Slovana Ivan Kmotrik Jr.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:18