Dušan Vlahović sa suigračima

 CRISTINA QUICLER/Afp
LJETO ZA REKORDE

Daily Mail: United kreće u veliki šoping, pripremaju 240 milijuna eura za dvije zvijezde iz Serie A

Za Osimhena, Vlahovića, ali i Højlunda zainteresiran je i Chelsea, koji će se opet razbacivati novcem
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2023. 16:49

Nogometna sezona u Engleskoj polako se bliži kraju. Premierligaši će sljedećeg vikenda odigrati posljednje kolo, potom slijedi finale FA kupa između Manchester Cityja i Manchester Uniteda na Wembleyju.

I dok nogometaši već lagano razmišljaju o odmoru, klupskim čelnicima tek slijedi zahtjevan posao slaganja momčadi za novu sezonu.

Daily Mail izvijestio je kako su pripreme za prijelazni rok u punom jeku u Manchester Unitedu, koji bi želio pojačati poziciju u vrhu napada. S tim ciljem članovi stručnog stožera Crvenih vragova su posljednjih tjedana pratili dvojicu napadača koji nastupaju u Italiji, Victora Osimhena iz Napolija te Juventusovog Dušana Vlahovića.

United bi rado doveo već dokazanog centarfora, a ako ostane novca, njemu bi se priključio i mlađi igrač sličnog profila. U igri su navodno bili Harry Kane iz Tottenhama i Evan Ferguson iz Brightona, ali taj je ‘idealan plan‘ u međuvremenu propao, pa se struka s Old Trafforda okrenula drugim rješenjima.

image

Victor Osimhen

GABRIEL BOUYS/Afp

Osimhenova cijena navodno bi se kretala oko 130 milijuna funti, dok bi Vlahović trebao biti 50 milijuna jeftiniji. Ukupno bi koštali 210 milijuna funti, odnosno oko 240 milijuna eura. Na Unitedovom je popisu i Rasmus Højlund, 20-godišnji danski centarfor iz Atalante za kojeg klub iz Bergama traži 60 milijuna funti.

Inače, za svu trojicu zainteresiran je i Chelsea, što uopće ne treba čuditi nakon ekstravagantnog trošenja aktualnog vlasnika Bluesa Todda Boehlyja u prošla dva prijelazna roka.

Što se tiče ostalih vijesti s Otoka, Tottenham bi želio dovesti vratara Brentforda Davida Rayu. Njegov klub traži 40 milijuna funti, Spursi smatraju da je primjerenija cijena 20 milijuna, možda nađu neki kompromis dok jedinica Tottenhama Hugo Lloris razmatra unosnu ponudu Al Hilala, kluba iz Saudijske Arabije koji želi dovesti i Lionela Messija.

image

Rasmus Højlund

LISELOTTE SABROE/Afp

Liverpoolova je želja argentinski veznjak Alexis Mac Allister iz Brightona, a taj bi se posao mogao uskoro i realizirati jer menadžer Redsa Jürgen Klopp želi što prije osigurati pojačanja za novu sezonu. Klopp bi rado doveo i Masona Mounta iz Chelseaja.

Brighton će vjerojatno uz Mac Allistera napustiti i Moises Caicedo, a želje Galebova su James Milner iz Liverpoola i Mahmoud Dahoud iz Borussije Dortmund, obojici istječe ugovor na kraju sezone.

Arsenal već dugo ‘pikira‘ Declana Ricea, no West Ham vjerojatno neće prihvatiti ponudu od 90 milijuna funti. Kao želje Topnika nakon odlaska Granita Xhake u Bayer Leverkusen spominju se Martin Zubimendi (Real Sociedad), Ruben Neves (Wolverhampton) i Caicedo, ali i Ilkay Gündogan te Mason Mount.

Linker
20. svibanj 2024 21:56