FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
PRVA OPCIJA KATALONACA

Barcelona pronašla zamjenu za Ter Stegena: Poljak se vraća iz mirovine zbog ponude koju ne može odbiti

Nedavno je rekao da želi doći u Španjolsku uživo gledati El Clasico, sad bi mogao i sudjelovati...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. rujan 2024. 14:09

Poljski vratar Wojciech Szczęsny prva je opcija Barcelone nakon teške ozljede koljena Marca ter Stegena za kojeg je sezona završila. Bivši golman Juventusa, koji se nakon Europskog prvenstva odlučio umiroviti, potpisao bi do kraja sezone i bio potpora Iñakiju Peñi.

Barcelona nema previše izbora, prijelazni rok je završio i preostali su im samo slobodoni vratari na tržištu, a Poljak ispunjava sce uvjete - igrao je godinama na najvišoj razini s Juventusom i došao bi čistih papira. Međutim, Szczesny sve do veljače ne bi mogao konkurirati za nastupe u Ligi prvaka.

image
JOHN MACDOUGALL Afp

Poljski golman odlučio se umiroviti nakon Europskog prvenstva nakon što nije pronašao momčad koja bi zadovoljila njegove interese, no poziv iz Barcelone teško može odbiti. Posljednji nastup imao je, inače, prije tri mjeseca u utakmici Eura protiv Austrije.

Nakon umirovljenja otkrio je kako će napokon imati dovoljno vremena da uživo pogleda utakmice koje ga zanimaju, a što zbog klupskih obveza nije mogao.

- Postoji mnogo utakmica koje bih želio vidjeti i sada ću imati vremena ispuniti svoj san da ih gledam. Na primjer, gledat ću El Clásico. Sigurno ću ga gledati - kazao je.

Igrom slučaja, nekoliko mjeseci kasnije u El Clasico možda ne bude gledatelj nego sudionik.

Linker
25. rujan 2024 14:09