KENZO TRIBOUILLARD/AFP/PROFIMEDIA
NOVI ZAOKRET

Apsolutna nogometna ikona već je okrenula broj Marcela Brozovića? Vatreni ima izazov veći od petrodolara

Jedan drugi igrač mogao bi biti ključan u velikom poslu, čeka se rasplet situacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2023. 08:10

Sudbina je očito povezala Marcela Brozovića i Francka Kessiéa, bivšeg igrača Milana koji je trenutačno član Barcelone. Reprezentativce Hrvatske i Obale Bjelokosti povezivalo se i u prošloj sezoni u kontekstu razmjene igrača na relaciji Inter – Barcelona, a sad se Kessiéovo ime još jednom našlo u medijskim bespućima, i opet je povezano s neumornim maratoncem Vatrenih i Nerazzurra.

Poznato je da je Brozović odbio ponudu Al-Nassra od 20 milijuna eura po sezoni, tražio je 30 milijuna što su Saudijci odbili. Znao je hrvatski veznjak da ga želi Barcelona u kojoj bi zamijenio legendarnog Sergija Busquetsa, a igranje u jednom od najboljih klubova svijeta za njega je očito veći izazov od petrodolara.

Međutim, Barcelona se nalazi u kompliciranoj financijskoj situaciji te se prije dovođenja Brozovića mora riješiti pokojeg igrača kako bi oslobodila proračun za plaće, što je uvjet kojeg je pred nju postavila La Liga.

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport piše kako se za Kessiéa sad pojavio interes iz Saudijske Arabije. U Barceloni Bjelokošćanin zarađuje 6,5 milijuna eura, no ponuda iz Arabije će u svakom slučaju biti znatno viša. Službene ponude zasad nema, ali nešto se događa te igračevo okruženje čeka na razvoj situacije.

Gazzetta tvrdi kako će Barcelona u slučaju prodaje Kessiéa Saudijcima biti u prilici poslati Interu ponudu za Brozovića koji je i dalje prioritet trenera Xavija Hernandeza. Stigao je u međuvremenu bivši kapetan Manchester Cityja Ilkay Gündogan, no on ipak nije rješenje za ‘šesticu‘, poziciju koja je ostala upražnjena nakon odlaska Busquetsa.

Xavi je navodno već telefonom razgovarao s Brozovićem kojeg izuzetno cijeni zbog ogromnog međunarodnog iskustva, poput nastupa u finalu Lige prvaka, finalu i dva polufinala Svjetskog prvenstva...

Linker
29. travanj 2024 01:17