MANAN VATSYAYANA Afp
TRENUCI ČAROLIJE

VIDEO: Spas za Argentinu! Messi majstorijom načeo Meksiko, Fernandez zabio jedan od najljepših golova SP-a

Argentina je bila u teškoj situaciji, duže od sat vremena Meksiko je držao nulu, a onda se ukazao Messi
Piše: Ivan Alaupović/HinaObjavljeno: 26. studeni 2022. 21:58

ARGENTINA - MEKSIKO 2:0 (Messi 64‘, Fernandez 87‘)

ARGENTINA (4-4-2): E. Martinez - Montiel? (od 63. Molina), Li. Martinez, Otamendi, Acuna - Di Maria (od 70. Romero), Rodriguez (od 57. Fernandez), De Paul, Mac Allister (od 69. Palacios) - Messi, L. Martinez (od 63. J.Alvarez)

MEKSIKO (5-3-2): Ochoa - Alvarez (od 67. Jimenez), Araujo?, Montes, Moreno, Gallardo - Herrera?, Guardado (od 42. Gutierrez ?), Chavez - Lozano (od 73. Alvarado?), Vega (od 66. Antuna)


U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je na stadionu Lusail svladala Meksiko sa 2:0 (0:0).

Argentinski izbornik Lionel Scaloni napravio je pet izmjena u početnom sastavu u odnosu na šokantni 1:2 poraz od Saudijske Arabije u 1. kolu, od toga tri u obrani gdje su svoja mjesta zauzeli Acuna, Montiel i Lisandro Martinez te dva u vezi u koju je uveo Rodrigueza i MacAllistera, ali problematičan u prvom poluvremenu je bio napad predvođen Messijem Di Marijom i Lautarom Martinezom.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Meksički izbornik, koji je ranije tijekom karijere vodio i Argentinu, Gerardo Martino, u utakmicu je ušao s jasnom namjerom igranja na bod zbog čega je ojačao obranu i tako u potpunosti otupio oštricu argentinskog napada.

U siromašnom prvom poluvremenu oba sastava upisala su po samo dva udarca prema vratima, od čega po jedan u okvir gola i to iz slobodnh udaraca. Messi je u 34. minuti ambiciozno probao iskosa s desne strane što je bio lak plijen za iskusnog Ochou, dok je meksički udarac stigao u 45. minuti, no pokušaj Vege sa 25 metara lijepom je intervencijom zaustavio Emiliano Martinez. Usto, jedino uzbuđenje u prvom poluvremenu dogodilo se još u 40. minuti kada je Di Maria ubacio na glavu Lautara, no centarfor Intera je vrlo loše zahvatio loptu u dobroj poziciji.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Drugo poluvrijeme krenulo je i gdje je prvo stalo. U prvih 20-ak minuta Argentinci su bezuspješno kružili oko čvrstog bloka Meksikanaca, a jedina prilika stigla je u 51. minuti kada je izboren slobodni udarac na 20-ak metara od gola. No, Messijev pokušaj bio potpuno bezopasan za Ochou.

Messi: Ljudi, nastavite vjerovati!

Argentinski kapetan i strijelac prvog pogotka Lionel Messi:

"Danas počinje drugo Svjetsko prvenstvo za Argentinu. Ljudima ponavljam istu stvar, neka nastave vjerovati. U prvom poluvremenu nismo igrali kako bismo trebali, a u drugom, kad smo se smirili, počeli smo igrati bolje".

Meksički izbornik Gerardo Martino:

"Napravili smo pogrešku i Messi je zabio gol. Ali, dok god postoji šansa, mi ćemo pokušavati proći dalje. I mi i Saudijska Arabija ćemo morati igrati na pobjedu. U nogometu kao i u životu moraš se znati podići".

Ipak, u 64. minuti Messi je pronašao put do suparničke mreže. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola po sredini i zapucao, pizemni je udarac prošao kroz noge meksičkog braniča i odsjeo u samom donjem lijevom kutu.

Zapavši u rezultatski zaostatak Meksiko je krenuo u lov na pogodak s dva napadača, no nisu stvorili opasniju priliku za pogodak. Štoviše, pred sam kraj dvoboja još je jedna lopta završila u njegovoj mreži.

image

Enzo Fernandez i Lionel Messi

ODD ANDERSEN Afp

Argentina je u 87. minuti izborila udarac iz kuta, a nakon kratke kombinacije, Messi je dodao loptu Fernandezu koji je izveo potez utakmice, i jedan od najljepših na ovom Svjetskom prvenstvu.

Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, prodao lažnjak, gurnuo loptu malo udesno i maestralno pogodio suprotni gornji kut meksičkog gola.

Ranije u subotu Poljska je u ovoj skupini svladala Saudijsku Arabiju sa 2-0 (1-0). Uoči posljednjeg kola, u kojemu će u srijedu igrati Poljska - Argentina i Meksiko - Saudijska Arabija, na vrhu ljestvice je Poljska s četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri boda, dok je Meksiko posljednji s jednim bodom.

Tablice omogućuje Sofascore


PRIJENOS UŽIVO:

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

KRAJ UTAKMICE

90 - Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

87 - GOOOL! Argentina vodi 2:0! Kako je sada neobranjivo pogodio Enzo Fernandez iz kuta s jednim od potencijalno najlješih golova do sada na prvenstvu. Prvijenac, i to kakav!

86 - Nije sada ni Rodrigo De Paul najbolje prihvatio loptu nakon što su Argentinci krenuli praktički 3 na 2 u kontru. Gallardo je intervenirao u posljednji čas.

81 - Igraju sada puno više prema naprijed igrači u zelenim dresovima kojima bi bod u ovoj utakmici bio od velike vrijednosti.

77 - Izvukli su se Meksikanci koji su sada puno prostora ostavili iza svojih leđa, ali nije Acuna ovo najbolje iskontrolirao pa na kraju nisu došli u priliku za povećanje vodstva.

70 - Izbornik Argentine Scaloni u igru je sada poslao nekoliko obrambeno orijentiranih igrača, poruka je jasna, čuva se rezultat.

64 - GOOOOOL! Lionel Messi otključao je vrata i udarcem s vrha šesnaesterca zabio za vodstvo Argentine 1:0.

61 - Igra je potpuno preselila na trideset metara od Ochoina gola. Kombiniraju Argentinci, ali obrambeni bedem Meksika i dalje je koncentriran.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

55 - Prošao je Di Maria po desnoj strani, poslao povratnu loptu za nekoga od svojih igrača, a nije se najbolje na njoj snašao Mac Allister.

51 - Imala je Argentina dobru priliku. Messi je izveo slobodan udarac na vrhu šesnaesterca i dok su svi na stadionu imali upaljene kamere, u nadi da će kapetan Argentine pogoditi, on je poslao loptu pored gola.

49 - Pucao je Lozano iz daljine i pokušao je iznenaditi obranu, ali je njegov pokušaj blokiran, a u nastavku je akcije Emi Martinez prihvatio loptu u ruke.

46 - Nastavlja se susret na Lusailu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Očekivali smo puno više čiste igre, lijepih poteza, a dobili smo po dva udarca u okvir gola, po jedan sa svake strane. Meksiko je istrčao u najstarijoj momčadi u povijesti ovog natjecanja, prosjek godina bio je 29 godina. A da su išli van svojih mogućnosti pokazalo se i u 41. minuti kad je njihov kapetan Andres Guardado napustio igru. Vidjet ćemo što će nam donijeti nastavak susreta.

45 - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

45 - Najveća prilika do sada! Pucao je Vega iz slobodnog udarca, dvadeset metara od gola, ali spreman je bio Martinez koji je uhvatio loptu u ruke.

image
GLYN KIRK Afp

42 - Igru je napustio, sa svojih 36-godina, najstariji igrač na terenu, Andres Guardado.

40 - Bila je ovo dobra prilika. Di Maria je naciljao Martineza koji se našao između dva braniča te je glavom zapucao pored gola.

36 - Da je više tučnjave nego igre govori podatak da je do sada Meksiko zabilježio već deset prekršaja, a Argentina šest manje.

33 - Zaprijetila je Argentina iz kornera, ali ništa konkretno, očistio je to Montes, a u nastavku akcije je De Paul ostao ležati na travi.

26 - Kombinirali su sada po desnoj strani Meksikanci, ali loše je zahvatio loptu Alvarez pa mu je centaršut otišao na potpuno drugu stranu, u aut.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

22 - Bilo je puno starteva već u prvih dvadesetak minuta susreta, a sada je konačno odlučio Orsato nekoga zapisati u svoju bilježnicu. Prvi ‘‘počasni član‘‘ postao je Araujo.

20 - Pokušali su Meksikanci ugroziti argentinski gol iz jednog prekida s 25 metara od gola, ali lagan je to plijen za Martineza.

16 - Frcaju laktovi na sve strane, a sada je jednog popio Otamendi kojega je u jednom duelu, možda slučajno, a možda i namjerno prizemljio Herrera, ali brzo se pridigao branič Argentine.

13 - Riskantno je ispucao Ochoa jednu loptu po sredini terena, ali po sreću Meksikanaca, nije ju uspio presjeći nitko od protivnika.

9 - Još uvijek traje početno ispitivanje snaga. Glasna je podrška na stadionu Lusail.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

5 - Odmah je krenulo vatreno. De Paul i Guardado ušli su u verbalni sukob nakon što je Vega napravio prekršaj nad Montielom. Međutim, Orsato je sve brzo smirio.

4 - Pokušavaju već na startu susreta Vega i Lozano pritisnuti posljednju liniju Argentinske obrane

1 - Glavni sudac Daniele Orsato označio je početak utakmice.

Linker
20. travanj 2024 18:53