PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: Legendarni Vatreni jasan: ‘Ovo je malo žalosno, on misli samo na sebe i unosi nemir u momčad‘

U današnjem Mundocastu u goste nam je došao nekadašnji hrvatski reprezentativac Dario Šimić
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 07. prosinac 2022. 09:10

NOVI MUNDOCAST POGLEDAJTE U NASTAVKU:


Na Svjetskom prvenstvu u Kataru došli smo do prvih slobodnih dana. Nogometni maraton je počeo 20. studenog, a nakon odigranih utakmica osmine finala nastavak natjecanja očekujemo u petak kada će na teren i Hrvatska u velikom dvoboju protiv Brazila.

U novom Mundocastu u goste nam je stigao Dario Šimić. Legendarni Vatreni, nekadašnji branič koji je u dresu hrvatske reprezentacije prvi probio granicu od 100 nastupa, koliko ih je i upisao u karijeri. S njime o svemu, Vatrenima, nastupu Portugala, ponašanju Cristiana Ronalda...

- Ne sjećam se da je to netko napravio. Žao mi je da se to događa tako velikom igraču. On vjerojatno nije najbolji svih vremena, ali sam više ne može prihvatiti nije apsolutni broj 1, kako u klubu, tako sad i u reprezentaciji. Mene smeta to da malo misli na momčad, a puno više na sebe. Gledao sam ga uživo, tamo sam bio cijelu grupnu fazu, činilo mi se da fizički dobro stoji, da ima želju... No, trener je odlučio da ne igra, a on unosi veliki nemir u momčad. Na kraju, dobiješ to što jesi, njemu nitko ne može oduzeti to što je dosad napravio - rekao je Šimić.

Malo o Marokancima?

- Ponovio se Livaković, očito ga je vratar Bono gledao i dobio inspiraciju. Maroko je čvrsta, kompaktna momčad, tamo je puno njihovih navijača, vidi se da je stadion njihov na svakoj utakmici. Igrači su brzi, a čvrsti u obrani. Vrlo, vrlo korektna su momčad.

Španjolci im nisu zaprijetili...

- Na kraju, zasluženo su prošli. Španjolska je dominirala, Maroko je igrao na tranziciju i kontre, na kraju je u tome i uspio, sada imamo prvo veliko iznenađenje u nokaut-fazi - dodaje Šimić.

Hrvatsku čeka ogled protiv Brazila, Šimić je bio član brončanih Vatrenih...

- Ovo je veliki, ogroman uspjeh, ponavlja se nakon četiri godine. To je jako teško, pogotovo ako se zna da mi nismo Francuska, Brazil, Njemačka... Mi smo manji, nama je teško izbacivati takvu generaciju kao što je ova. Ovo je baza iz Rusije, to mogu samo veliki profesionalci. Modrić, Perišić, dečki su se održali na nivou, Perišić je čak i bolji nego u Rusiji. To je odraz profesionalizma... Prije smo slovili kao manji profesionalci, a sad se vidi na terenu da dečki rade, da izvlače maksimum.

Gvardiol?

- On je stvarno poseban. Takav se rađa jednom u 20-30 godina... Zasad mu ide fenomenalno, nadam se da će napredovati, da će držati razinu. Ima sve, obranu, napad, mirnoću, pravovremenost... Sve mu je na visokoj razini.

Koga bi izveo Šimić na teren protiv Brazila?

- Vjerujem da stručni stožer zna tko je u kakvom stanju i kome je energija na dobroj razini. Što se tiče momčadi i važnosti za momčad, netko možda i nije fizički spreman, ali je važan za momčad. Odluka izbornika će biti - ja ću ga imati barem poluvrijeme u toj igri. Dobra je stvar više izmjena, pa smo protiv Japana završili sa šest novih igrača. Što bi bilo da smo mogli promijeniti samo trojicu, bi li izdržali protiv Japana? - pita se.

Linker
10. svibanj 2024 08:35