TOM DUBRAVEC Cropix
PRVI MUNDOCAST

Video: Legenda iznenadila svojim izborom! ‘Znam koliko je važan Daliću, ali on bi meni igrao lijevog beka‘

Svakog dana na Sportskim novostima ćemo emitirati poseban podcast posvećen Svjetskom prvenstvu.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. studeni 2022. 12:29

Početak Svjetskog prvenstva u Katru označava i početak emitiranja Mundocasta, posebnog podcasta Sportskih novosti posvećenog Mundialu, a koji će se emitirati svakog dana u jutarnjim satima. Iznimka će biti u danima kada će igrati hrvatska reprezentacija kada će se Mundocast emitirati nakon odigravanja utakmice.

U prvom Mundocastu gostovao je naš proslavljeni trener Ilija Lončarević s kojim smo ‘pretresli‘ posljednje dvojbe koje izbornik Zlatko Dalić ima uoči srijede i utakmice protiv Maroka - stoperska pozicija, desno krilo i napadač.

"Ja bih koristio Gvardiola na poziciji lijevog beka", iznenadio nas je Lončarević i nastavio: "On je najkvalitetnija opcija na toj poziciji i u igri u obrani i u napadu. No, mislim da je on ipak previše važan kao stoper da bi ga se Dalić odrekao na toj poziciji. Što se tiče njegovog partnera, izbornik će se vjerojatno odlučiti za Šutala. Zanimljivo je kako smo se mi u medijima praktično već odrekli Vide i Lovrena iako oni imaju po 33 godine i mogu još puno toga dati."

Što se pozicije napadača tiče, nakon utakmice protiv Saudijske Arabije, izbornik je najavio kako Andrej Kramarić ima najbolju startnu poziciju uoči Maroka.

"Kramarić i Livaja su oni napadači koji traže dubinu i to je ono najvažnije po pitanju napada. Vidjeli smo protiv Saudijske Arabije da nam je nedostajalo igrača koji su tražili tu dubinu i to je ono najvažnije čime se izbornik treba voditi. Kramarić i Livaja to imaju, Budimir je dosta koristan svojom igrom, a u zadnje vrijeme i Petkovića gledamo na onoj poziciji na kojoj ga želimo vidjeti - kao centarfora, ne da se povlači po loptu", rekao je Lončarević.

image

Ilija Lončarević, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

Treća dvojba je desno krilo, a za to mjesto konkuriraju Nikola Vlašić, Mario Pašalić i Lovro Majer od kojih svaki donosi određenu taktičku mogućnost.

"Najvažnije je da se izbornik odmah odluči za momčad za cijeli turnir, a ne za jednu utakmicu. Igrači moraju imati sigurnost, posebno gol-igrači", kaže Lončarević.

U Mundocastu smo prognozirali i ishod utakmice otvaranja, one između Katra i Ekvadora.

"Ovo je možda i najslabije otvaranje nekog Svjetskog prvenstva. No, mnogi otpisuju Katar, ali ja vjerujem Xaviju koji je bio tamo i upozorio da Katar nije loša momčad. Zbog toga vjerujem da će na otvaranju biti iznenađenje te prognoziram 1X za Katar", rekao je glavni urednik SN Robert Šola koji je također gostovao u Mundocastu. S njima se složio i Lončarević koji se, pak, odlučio za ‘čistu‘ pobjedu Katra.

Što Ilija Lončarević misli o uvjetima igranja u Katru, o neobičnom terminu odigravanja Mundiala, o pripremama za ovo natjecanje, o zabrani točenja alkohola i o nekim drugim stvarima, pogledajte u prvom izdanju našeg Mundocasta:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 15:04