OZAN KOSE Afp
TEŠKA SITUACIJA ZA DOMAĆINA

VIDEO: Katar zabio svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu, no to je bilo premalo, Senegal uvjerljivo slavio

Senegal je s 3:1 pobijedio domaćina Mundijala i tako mu nanio drugi poraz u skupini A
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2022. 16:14

KATAR - SENEGAL 1:3(Muntari 78‘/Dia 41‘, Diedhiou 48‘, Dieng 84‘)

KATAR: Barsham - Miguel (Od 83- Waad), Mohammad ?, Khoukhi, Hassan, Ahmed ? (Od 83. Salman)- Al Haydos (Od 74. Muntari ⚽), Boudiaf (Od 69. Hatem), Madibo ? - Ali, Afif

SENEGAL: E. Mendy - Sabaly, Koulibaly, Jakobs ? (Od 77. Cisse), Diallo - Gueye, N. Mendy (Od 77. P.M. Sarr) - Diatta (Od 64. Ciss ?), Diedhiou ⚽ (Od 74. Dieng ⚽), I. Sarr (Od 74. Ndiaye) - Dia ?⚽


Izvještaj piše: Ivan Alaupović

Katar je u utakmici protiv Senegala pokazao nešto više nego li je to bilo na otvaranju. Prvak Afrike kontrolirao je utakmici i na kraju bio pretvrd orah zbog čega je i slavio s 3:1, ali nije domaćin ovoga puta bio tek pusti prolaznik koji na terenu izgleda kao potpuni amater. Nakon što su dvadesetak minuta prije kraja susreta smanjili vodstvo Senegala, krenuli su Va banque, pokazali i neki vic na terenu, ali obrana je najbolji napad, a to se još jednom tako ispostavilo. Ovoga je puta bila glasna i podrška s tribina, a za pohvalu su bili i oni manje zagriženi navijači koji su utakmicu napustili tek u 90. minuti, a ne na poluvremenu kao što je to bilo u prošlom kolu. Međutim i dalje je to premalo, a Katar je sve bliže tome da postane prvi domaćin u povijesti Svjetskoga prvenstva koji je skupinu završio bez osvojenog boda. Senegal pak nestrpljivo očekuje susret trećeg kola gdje bi potencijalno mogao izboriti prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Za sve one koji su i u ovom kolu imali gram sumnje da je Katar osim domaćinstva, kupio i suce na ovom natjecanju, ta je ideja uništena u 33. minuti kad je Lahoz odbio pokazati na bijelu točku u situaciji u kojoj je imao osnove za to. Akram Afif sjurio se prema protivničkom šesnaestercu, a onda kao da mu je bitnije bilo iznuditi jedanaesterac nego li pokušati ugroziti mrežu Eduarda Mendyja. Čekao je dolazak Sarra koji je s leđa ušao u duel napadaču Katara, a onda je nakon kontakta pao kao pokošen. Na scenu je tada stupio Mateu Lahoz koji je pokazao kako nema govora o kaznenom udarcu za domaćine koji su u nevjerici protestirali kod Španjolca. Dok je Afif i dalje mrzovoljno klimao glavom, na drugoj su strani Senegalci naplatili sve propuštene prilike iz prvog ogleda protiv Nizozemske, ali i one ranije u ovom susretu u kojima su propustili kazniti osjetnu nervozu Barshama koji je među vratnicama zamijenio Al Sheeba. Nakon centaršuta s lijeve strane obrana Katara katastrofalno je reagirala i Khoukhi je samo namjestio loptu centarforu Senegala, Boulaye Diji koji ju je zakucao za 1:0.

Nismo nakon toga trebali još dugo čekati i da se ponovno trese mreža. Famara Diedhiou bio je najviši u skoku nakon kornera kojega je u 48. minuti izveo Jakobs. Katarci su u 63. minuti uputili prvi udarac u okvir gola na ovom prvenstvu. Ali je pucao sporo, traljavo po podu, ali dovoljno da vratar Senegala mora intervenirati. Nije Edouard Mendy ništa mogao u 78. minuti kad se džoker s klupe Mohammed Muntari upisao u povijesne knjige katarskog nogometa kao prvi igrač u njihovoj reprezentaciji koji je zabio gol na Svjetskom prvenstvu. Nije im to bilo dovoljno, naravno, krenuli su u napad u lov na remi, a u toj su žurbi ostavili dovoljno prostora u obrani gdje je sam na povratnoj lopti ostao Bamba Dieng koji je desetak minuta prije kraja okončao ovu utakmicu. Osvajanje boda na ovome prvenstvu za Katar će i dalje ostati, samo san.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Ali puca preko gola.

90+1 - Madibo (Katar) je dobio žuti karton.

90 - Igrat će se još šest minuta sučeve nadoknade vremena.

89 - Probao je Katar sad iz slobodnjaka, ali pokušaj Hassana odlazi pokraj gola.

87 - Žuti karton dobio je Ciss (Senegal).

84 - GOOOL! Dieng zabija za 3:1 i tako vrlo vjerojatno stavlja točku na i na pobjedu Senegala.

83 - Dvostruka izmjena kod Katara. Izlaze Miguel i Ahmed, ulaze Waad i Salman.

78 - GOOOOL! Muntari zabija prvi gol za Katar i vraća domaćina u igru!

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

77 - Ponovno dvostruka izmjena kod Senegala. Izlaze N. Mendy i Jakobs, a ulaze P.M. Sarr i Cisse.

74 - Dvostruka zamjena kod Senegala. Izlaze Sarr i Diedhiou, a ulaze Ndiaye i Dieng.

74 - Izlazi Haydos, ulazi Muntari (Katar).

69 - Izlazi Boudiaf, ulazi Hatem (Katar).

67 - Kakva šansa za Katar! Mohammad je sada pucao glavom iz velike blizine, ali Mendy je nekako to izvukao s crte. Sjajna obrana golmana Senegala.

image
OZAN KOSE Afp

64 - Izlati Diatta, ulazi Ciss.

62 - Ali je sada gađao u sami kut, ali brani Mendy. Katar je sve bliže svojem prvom golu na ovom SP-u.

61 - Hassan je sada opalio s 30-ak metara, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

55 - Katar se pokušava vratiti u život i krenuo je napadati gol Senegala.

53 - Jakobs (Senegal) je dobio žuti karton.

48 - GOOOL! Senegal vodi 2:0. Nakon ubačaja iz kornera, glavom je zakucao Diedhiou.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+7 - Kraj prvog dijela. Senegal vodi 1:0.

45+2 - Požutio je Ahmed (Katar).

45 - Igrat će se još sedam minuta sučeve nadoknade vremena.

41 - GOOOL! Obrana Katara je opet napravila katastrofalnu grešku i predala loptu u noge Diji koji ju je zakucao u mrežu. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

image
GLYN KIRK Afp

35 - Sijevnula je sada i kontra Senegala, ali brani Barsham.

34 - Katar je sada složio sjajnu kontru, a Afif je ušao u šesnaesterac Senegala i pao. Sudac Lahoz nije svirao penal. VAR provjera nije mijenjala njegovu odluku.

31 - Žuti karton zaradio je Dia (Senegal).

29 - Boksao je sada jednu loptu golman Katara, a Sabaly naletio na odbijanac. Ipak, nije ju dobro zahvatio pa je otišla visoko preko gola.

24 - Gueye puca pokraj gola.

20 - Žuti karton dobio je Mohammad (Katar).

16 - Diatta je pokušao iskosa ubaciti ili pucati, ali u svakom slučaju to brani Barsham.

15 - Probao je sada Afif, ali gađa visoko preko gola.

10 - Senegal očekivano pritišće, dok se Katar brani i čeka priliku iz kontranapada.

4 - Probio se sada Sarr i pokušao zabiti, ali pogodio je vanjski dio mreže.

1 - Počeo je susret Katara i Senegala.

Linker
23. travanj 2024 10:59