Achraf Hakimi je izgubio živce

 PAUL ELLIS Afp
OVO MU NIJE TREBALO

Skandal marokanske zvijezde: Nakon meča s Hrvatskom unio se u lice predsjedniku FIFA-e i vrijeđao suce

Achraf Hakimi nije se mogao pomiriti s porazom pa je nakon utakmice izazvao eksces
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. prosinac 2022. 11:50

Velika zvijezda Maroka Achraf Hakimi teško je primio poraz u borbi za broncu, a svoje frustracije iskalio je - ni manje ni više - na predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu.

Hakimi i suigrači divljali su tijekom utakmice na suca što je potpuno nerazuman čin s njihove strane. Sudac je na utakmici napravio samo jedan veliki previd, a to je bio čisti penal na Gvardiolu. Marokanci se žale da su trebali dobiti penal kada je Youssef En-Nesyri udarcem glavom pogodio ruku Brunu Petkovića. Apsolutno to nije bio penal. Marokanci su također bijesni i zbog penala koji im nije bio sviran u polufinalu protiv Francuza. Taj je već bio čist.

Sve te odluke nisu se svidjele Hakimiju, koji je prišao predsjedniku FIFA-e nakon utakmice u tunelu kako bi izrazio svoje frustracije, što su potvrdili brojni svjedoci, koji tvrde da FIFA žestoko radi na tome da snimka ne dospije u javnost.

"Htjeli su da izbrišemo fotografije. Jasno je da su to za njih neugodne scene i naivno je od njih što misle da desetak novinara ne bi trebalo izvještavati o onome što smo vidjeli", kazao je reporter SVT Sports Johan Kucukaslan.

"Hakimi se postavio ispred Infantina, doslovno mu se unio u lice, te je povišenim tonom govorio Infantinu o sucu. Bilo je ružno to gledati", dodao je TV voditelj Tom Egbers.

Infantino je sve to samo mirno odslušao...



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
13. lipanj 2024 03:51