FOTO OLIMPIK/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Foto Olimpik/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
NAJVEĆA ZVIJEZDA

Potpuno neočekivan istup glavnog čovjeka protivnika Vatrenih: ‘Ma nemamo šanse na SP-u, prestari smo!‘

‘Naša prilika bila je prije 4 godine. Dobri smo, ali starimo. Izgubili smo neke ključne igrače‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 26. studeni 2022. 20:44

S prosječnom starošću igrača od 27,8 godina, Belgija je na katarskom Mundijalu šesta najstarija reprezentacija. Koliko biologija uzima danak najvećem suparniku "vatrenih" u skupini, potvrdio je i Kevin De Bruyne u intervjuu za The Guardian. Najbolji igrač belgijske reprezentacije dao je pomalo iznenađujući odgovor na pitanje može li Belgija do naslova prvaka svijeta.

- Nema šanse, prestari smo. Naša prilika bila je prije četiri godine. Dobri smo još uvijek, ali starimo. Izgubili smo neke ključne igrače, a mladi igrači su dobri, ali nisu na razini onih iz 2018., vidim nas više kao autsajdere - rekao je De Bruyne.

Mnogim belgijskim reprezetativcima poput Hazarda, Verthongena i Alderweirelda, ovo će vjerojatno biti posljednji nastup na Mundijalu, a u Rusiji su prije četiri godine osvojili broncu. Belgija je u prvom kolu iščupala mršavu pobjedu 1-0 protiv Kanade, ostavivši slab dojam, a idući izazov imaju u nedjelju od 14 sati protiv Maroka. Grupnu fazu zaključit će protiv Dalićevih izabranika 1. prosinca od 16 sati.

Linker
20. travanj 2024 10:49