Navijači Katara

 MANAN VATSYAYANA Afp
KAKO DALJE?

Organizatori SP-a zabrinuti: ‘Qatar Ultrasi‘ poslali poruku koja je neugodno odjeknula svijetom

Podrška reprezentaciji domaćina nakon rezultata na otvaranju turnira mogla bi splasnuti.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 20. studeni 2022. 20:21

Navijači Katara očito nisu bili impresionirani predstavom momčadi Felixa Sancheza na otvaranju Svjetskog prvenstva. Tisuće njih napustilo je stadion Al Bayt prije posljednjeg sučevog zvižduka u porazu od Ekvadora - zbog čega su organizatori zabrinuti.

Pristalice domaćina nadali su se da će njihova nacija uspjeti zapanjiti svijet u za njih senzacionalnom turniru. Poraz od Južnoameričkih protivnika rezultatom 2:0 nije im "sjeo" najbolje. Čak su ih neke nogometne legende vidjele kao ugodno iznenađenje. Ambasadori Svjetskog prvenstva, Tim Cahill i Samuel Eto‘o podržali su ih da prođu skupinu A i izbace Englesku na putu do četvrtfinala.

image

Navijači Katara ranije su napustili stadion

ODD ANDERSEN Afp

Ipak, utakmica otvorenja priredila im je "hladan tuš". Ekvador je lagano došao do pobjede. Kapetan Enner Valencia zabio je u 3. minuti, iako je taj pogodak kontroverzno poništen zbog zaleđa. Valencia se unatoč tome uspio dva puta "regularno" upisati u strijelce i osigurati bodove svome sastavu.

Uoči utakmice vladala je briljantna atmosfera na stadionu. Hollywoodska legenda Morgan Freeman i južnokorejska pop zvijezda Jung Kook bili su među onima koji su nastupili prije početka nogometa. Oko 67.000 navijača Katara, Ekvadora i neutralnih navijača stisnulo se kako bi gledalo "akciju". Iza jednog od golova bila je skupina navijača Katara koji su neumorno skakutali kako bi bodrili svoju momčad. Prozvani su ‘Qatar Ultras‘.

image

Navijači Katara ranije su napustili stadion

ODD ANDERSEN Afp

Ipak, ti su navijači ušutkani u prvom poluvremenu briljantnošću Valencije. Ovaj 33-godišnjak, koji je igrao za West Ham i Everton, demontirao je Katar i ostavio domaćina da se pita hoće li osvojiti ijedan bod na turniru.

Ta realnost sinula je pred oči navijačima Katara, dok je tisuće njih napuštalo stadion Al Bayt u poluvremenu. Mnoštvo novinara na terenu i navijača koji su gledali kod kuće primijetili su prazna sjedala. Ne baš primjer kako poslati poruku igračima o pregrštu podrške.

Linker
12. svibanj 2024 16:35