Herve Renard

 KHALED DESOUKI/AFP/PROFIMEDIA Khaled Desouki/afp/profimedia
VIDEO: KAKVA ENERGIJA!

Nakon ovog govora Saudijci su ispisali povijest: ‘Što hoćete? Da vas slikam s Messijem? Nema problema!‘

Izbornik Saudijske Arabije znao je točno što treba reći svojim igračima na poluvremenu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2022. 10:41

Argentinci su početkom dvoboja 1. kola Svjetskog prvenstva poveli golom Lea Messija iz kaznenog udarca. Da ste tada pitali 100 pratitelja nogometa na različitim lokacijama diljem svijeta, vjerojatno bi vam 99 dalo isti odgovor....

- Ma ide ovo sada na 3:0 ili 4:0 do poluvremena. Ovo je samo početak....

No, nije bilo tako. Do odlaska na odmor ostala je ta minimalna argentinska prednost, koja je doduše, mogla biti i veća, a onda se dogodilo čudo. Možemo ga slobodno nazvati i - čudom neviđenim. Argentinci su "sto godina" bili bez poraza u službenim utakmicama, a onda ih je sasjekla Saudijska Arabija preokretom o kojem će se još dugo pričati.

Španjolska Marca objavila je kratak isječak govora saudijskog izbornika Hervea Renarda s poluvremena utakmice. Trajalo je to, jasno, mnogo dulje od ove minute koju vidimo, ali bilo je rečeno sljedeće:

image

Herve Renard

KHALED DESOUKI Afp

- Što mi radimo? Je li ovo naš način pritiska? Što vi hoćete? Da vas slikam s Messijem? Pa moramo ih pritisnuti, stati im bliže, a vi buljite u njega - rekao je Renard dok su ga njegovi izabranici pozorno slušali.

Upijali su svaku njegovu riječ, a on je u jednom dahu nastavio:

- Messi ima loptu, a vi stojite i gledate. Pa dajte, ako ga morate gurnuti, gurnite ga. Ako hoćete fotografiju s njime, recite mi i ja ću izvaditi mobitel i slikati vas. Ali, molim vas, dajte sve od sebe, ovo je Svjetsko prvenstvo.

Renarda su nakon utakmice upitali o tome što je govorio igračima na poluvremenu:

- Ma na intervalu nisam bio sretan zbog toga što nismo igrali kako sam zamislio. Argentina? Ma proći će oni skupinu, ne brinem se ja. Štoviše, i dalje mislim da mogu biti svjetski prvaci - rekao je izbornik Saudijske Arabije.

>>> SNIMKU GOVORA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Inače, cijeli Renardov govor "odradio je" i prevoditelj na arapski. Jedan od izbornikovih pomoćnika derao se jednakom jačinom glasa, čak je i oponašao izbornikove pokrete, sve nebi li igračima dočarao točno što im ovaj ima za reći...


"Dalić za Kanadu ima dvije jake opcije! Srbija? Piksi je napravio jednu veliku grešku". U današnjem Mundocastu gostovao je Mario Cvitanović koji je najavio utakmicu između Hrvatske i Kanade, ali i komentirao ogled između Brazila i Srbije:

Linker
14. svibanj 2024 05:06