Roberto Mancini

 ALBERTO PIZZOLI Afp
ODLUKA JE PALA?

Mancini sam objavio kakva mu je sudbina na klupi Italije: ‘Ova je momčad mogla osvojiti Svjetsko prvenstvo!‘

Prvi put u povijesti Italija će propustiti dva uzastopna Svjetska prvenstva
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. ožujak 2022. 18:58

Italija je primila strašan udarac od Sjeverne Makedonije, opasno se zaljuljala, ali Roberto Mancini ipak je ostao na nogama. Trener koji je Azzurre prošlog ljeta odveo na vrh Europe, prošlog je tjedna potpisao drugi uzastopni neodlazak na svjetska prvenstva, nakon što je Gian Piero Ventura nije uspio odvesti u Rusiju 2018. Ogroman neuspjeh nije bio koban za 57-godišnjeg stručnjaka, kojeg ugovor s Talijanskim nogometnim savezom veže do 2026. godine.

- Razgovarali smo ovih dana i mislim da po svim pitanjima imamo iste ideje. Nastavit ćemo pričati i sljedećih dana. Sada ćemo se fokusirati na utakmicu i potom ćemo vidjeti što moramo poboljšati u budućnosti - kazao je Mancini u ponedjeljak na press-konferenciji.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Vodeće talijanske sportske tiskovine već su ranije potvrdile da će Mancini ostati bez obzira na šokantno ispadanje u Palermu, a trener je potom i sam to potvrdio. Vjerovali su na Apeninima da će njihova reprezentacija u utorak u Portu s Portugalom igrati za Katar, ali umjesto toga pred njima je prijateljska utakmica s Turskom u Konyi. Bit će to sudar grogiranih...

- Moramo krenuti od početka i razmišljati o drugačijim situacijama. Pred nama su teške utakmice. Bez obzira na teško razočaranje, sretan sam kad vidim da se cijeni posao koji smo odradili u posljednje četiri godine. Osvajanje Europskog prvenstva nije jedina dobra stvar koju smo napravili. Momci zaslužuju pohvale za odrađeni posao i mogu reći da su stvarno posebni. Ova je momčad izvanredna - rekao je Mancini.

image
GABRIELE MARICCHIOLO Nurphoto Via Afp

Prvi put u povijesti Italija će propustiti dva uzastopna SP-a, no Mancini nastavlja s radom na funkciji koju je preuzeo u svibnju 2018.

- Od rujna prošle godine stvarno nismo imali sreće. Trebali smo osvojiti kvalifikacijsku skupinu ispred Švicarske, a ne mogu kriviti moje igrače jer smo stalno igrali dobro, no radili smo pogreške i propuštali previše šansi. Ne želimo tražiti isprike, moramo se okrenuti Euru 2024. i pripremiti momčad da se kvalificira. Ova je momčad, s ponekim dodatkom, mogla osvojiti Svjetsko prvenstvo. Želio sam osvojiti EP i SP, ali na SP ću morati pričekati... Volim ovaj posao i želim organizirati nešto važno. Pustimo li razočaranje sa strane, ostalo ide dalje... - poručio je Mancini.

Linker
21. travanj 2024 19:39