TOM DUBRAVEC Cropix
ISKRENI NAPADAČ

Livaja rekao ono što misli cijela Hrvatska: ‘Nisu oni neka velesila da nam je 0:0 dobar rezultat...‘

‘Kanada? Trebali bismo dobiti, ali to je ozbiljna momčad, ima dobrih igrača. Neće biti lako‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. studeni 2022. 15:30

Marko Livaja ušao je u 71. minuti, imao je u tom razdoblju trinaest kontakata s loptom, dobio dva od tri duela, nije djelovao loše i mogao i izbornik razmisliti da igra i više.

- Osjećaju su pomiješani jer očekivali smo tri boda iako smo znali da će biti ovakva utakmica, dakle teška. To je za nas i Maroko bilo otvaranje Svjetskog prvenstva, a u takvim susretima nitko ne želi riskirati da izgubi bodove. Mislim da smo možda trebati malo više riskirati da uzmemo ta tri boda jer nismo baš igrali protiv neke velesile pa da nam je 0:0 bio dobar rezultat kojeg je trebalo obraniti – kazao nam je Livaja nakon susreta.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

Malo je bilo šansi, najbolju je imao Vlašić u finišu prvog poluvremena. On se i ozlijedio, ima problema s listom i pitanje je što će biti dalje. Mora na ultrazvuk.

- Imali smo te pojedine prilike, ali trebali smo malo više riskirati. Bilo je šanse da ih više napadnemo i osvojimo tri boda što bi nam bilo važno na startu Svjetskog prvenstva.

Kako dalje? S Kanadom je pobjeda obvezna?

- Trebali bismo dobiti, ali to je ozbiljna momčad, ima i ona dobrih igrača. Neće biti lako, moramo podignuti našu igru na razinu više, imamo iskusnu ekipu i kvalitetnih mladih, posjedujemo potencijal da napravimo dobar rezultat.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kako je bilo igrati?

- Na terenu je čak malo bilo friško, pogotovo dok sjediš na klupi. Dobro je sve, već smo igrali u ožujku pa smo imali iskustvo.

Kako se osjećao na terenu?

- Dobro, žao mi je što nisam mogao pomoći da osvojimo ta tri boda. Nadam se da u sljedećoj utakmici biti puno bolje.

Imao je situaciju u kojoj je dodao Majeru, je li bilo prostora za udarac?

- Možda je bilo i prostora za udarac, zvao me Majer, mislio sam da ide sam, eto na kraju nije dobro ispalo.

Kod jednog ubacivanje na drugu stativu podsjetilo je na jedan pogodak Hajduka.

- Je, malo je nedostajalo da bude pogodak, šteta, ali imamo kvalitetnu momčad i nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju.

"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
10. travanj 2024 16:21