TOM DUBRAVEC Cropix
KANAĐANI PUNI OPTIMIZMA

‘Hrvatska veza s Modrićem prava je snaga, ali igrači ispred i iza su malo klimavi. Pa zaustavili smo De Bruynea...‘

Kanadska nacionalna TV kuća CBC o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. studeni 2022. 11:31

Kanađani, nacija odnosno postojbina primarno hokeja na ledu kada su sportovi u pitanju, "popalili" su se lagano i za nogometom. Dokaz tomu je kanadska nacionalna TV mreža CBC koja je svojoj mrežnoj stranici objavila poveći članak o kanadskoj nogometnoj vrsti, predstojećem srazu s Hrvatskom... Između vijesti o hokeju, curlingu, skeletonu, pa opet malo (hm, malo više) o hokeju, napišu ponešto i o nogometu.

"Sjajan nastup, porazu unatoč od Belgije (1:0) minule srijede bio je važan trenutak u povijesti kanadskog nogometa. Više od činjenice da im je to bio prvi nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina, kanadska reprezentacija je dokazala da kvalitetom pripada krugu najboljih momčadi svijeta, onih koji igraju na ovom SP", piše za CBC, kolega Jesse Campigotto.

"Naravno, malo je dvojbeno jesu li baš Belgijci broj 2 na svijetu, kako stoji na službenom FIFA rankingu, ali oni su još uvijek među boljim momčadima planetu, a Kanada ih je - neosporivo, nadigrala. Da je jedna od mnogih kanadskih kvalitetnih prilika za postizanje gola bila realizirana, ova kanadska momčad u usponu mogla bi lako biti tema turnira. Već i upravo sada. Međutim, poraz je ipak samo to, poraz. Sada si Kanada apsolutno ne može priuštiti još jedan...." - navodi CBC, čiji autor potom malo pomnije pojašnjava svojoj naciji osnove.

Primjerice, koliko bodova donosi pobjeda, koliko remi. Nije smiješno, većina ljudi u Kanadi to doista ne zna i njima je to strano kao nama... možda ne baš kriket, ali football, sigurno. Tu smo negdje. E, sad je Jesse Campigotto posvetio utakmici nadolazećoj protiv Hrvatske.

-"Hrvatska je po FIFA-inom rankingu 12. reprezentacija svijeta, ali se poput Belgije smatraju momčadi koja je svoj najbolji rezultat postigla. Neumorni maestro u veznom redu Luka Modrić, koji je prije četiri godine osvojio Zlatnu loptu kao najbolji igrač turnira, još uvijek igra na visokoj razini za svoj klub (Real Madrid) i državu, ali sada ima 37 godina. Hrvatska je izgledala tako-tako na svom otvaranju, igrajući protiv teškog suparnika kakav je Maroko. Nakon hrvatske nule i dobrog nastupa Kanade protiv Belgije, kladionice su postala optimističnije po pitanju šansi Kanađana protiv Hrvatske. Trenutačni izgledi impliciraju oko 45 posto šanse za pobjedu Hrvatske, 27 posto za pobjedu Kanade i otprilike isto toliko za remi. Uoči turnira, Hrvati su bili na oko 55 posto za pobjedu u ovoj utakmici. Knjiga o Hrvatskoj kaže da je njezin vezni red s Modrićem prava snaga, ali igrači ispred i iza njih malo su ‘klimavi‘. Kanada je uspjela učiniti da Belgijac Kevin De Bruyne, koji se često proglašava najboljim veznim igračem na svijetu, izgleda prilično prosječno. Možda će Kanađani dobro parirati Modriću i Hrvatima" - zaključuje novinar u svojem tekstu na mrežnoj stranici kanadske nacionalne TV, CBC, pandana primjerice američkim postajama poput ABC, NBC i CBS.

Mundcast SN: "Od prve minute startat će Petković, a jedan će igrač ispasti žrtva"

U današnjem Mundocastu gostovao je Krunoslav Rendulić koji je najavio okršaj Hrvatske i Kanade i dao zanimljive komentare na utakmice Engleske i SAD-a, te Irana i Walesa.

Linker
25. travanj 2024 12:11