FRANCK FIFE Afp
ŠOK ZA NAPADAČA REALA

Francuzi zabili Karimu Benzemi ‘nož u leđa‘! Samo su čekali da napusti francuski kamp...

Karim Benzema je odustao od nastupa na SP-u zbog ozljede kvadricepsa koju je obnovio
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2022. 11:14

Karim Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte i svakako jedna od najjačih karika francuske nogometne reprezentacije. Iako igra najbolji nogomet u karijeri, priliku da zaigra na Svjetskom prvenstvu nije dobio zbog ozljede koju je obnovio neposredno prije početka natjecnja.

Francuska je nastup na SP-u otvorila pobjedom od 4:1 nad Australijom. Australci su poveli, no Francuzi su ubrzo preuzeli konce igre u svoje ruke i na kraju uvjerljivo slavili. Drugu utakmicu Francuzi igraju protiv Danske, a L‘Equipe je uoči te utakmice otkrio šokantne vijesti za Benzemu.

Slavni francuski list piše kako su svi njegovi suigrači odahnuli kada je napustio reprezentaciju, a to se posebno odnosi na napadački trojac. Navodno je jedini koji je još uz napadača Real Madrida njegov dobar prijatelj Marcus Thuram, dok mu je ostatak ekipa okrenuo leđa. Isti list navodi i da je prva opuštena noć u fransuskom kampu bila ona u kojoj nije bilo Benzeme.

Napadač Reala se u reprezentaciju vratio 2021. godine nakon što je sedam godina izbivao zbog skandala i optužbi da je ucjenjivao suigrača Mathieua Valbuenu eksplicitnim snimkama. Kada se vratio postao je ključna karika reprezentacije na Euru i u Ligi nacija, a Katar mu je bio zadnji vlak da nešto više napravi na Svjetskom prvenstvu jer u Rusiji ga nije bilo. Ipak, ozljeda kvadricepsa ga je u tom spriječila.

"Nikada nisam odustajao, ali sada sam morao misliti o ekipi kao što uvijek i radim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekome tko može pomoći ekipi na Svjetskom prvenstvu", rekao je Benzema nakon odluke da odustane od SP-a, odluke kojom je izgleda samo razveselio suigrače za koje se žrtvovao.

Linker
18. travanj 2024 05:38