Eden Hazard

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
PRIPREME U BELGIJI

Eden Hazard na presici uoči SP-a: "Najbitnije je preživjeti skupinu, a kasnije možemo čak i do finala!"

Istaknuo je kako će najteža utakmica biti protiv Hrvatske, a igranje s Modrićem za njega je privilegija
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. studeni 2022. 17:48

Belgijska reprezentacija s kojom će se Hrvatska susresti u posljednjem kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Katru (1.12.) održala je presicu za novinare. Na njoj su bili kapetan reprezentacije i suigrač našeg Luke Modrića u Real Madridu, Eden Hazard (31) te branič Leicester Cityja Wout Faes (24).

Hazard, kojemu će ovo biti treće svjetsko prvenstvo u karijeri, jedva da je igrao za ‘kraljevski klub‘ ove sezone nakon što je pao u nemilost trenera Carla Ancelottija. Usprkos tome, vjeruje da ima mnogo toga za ponuditi na ovom turniru i uvjeren je da može dokazati da su njegovi klevetnici u krivu.

image

Modrić i Hazard

INDIRA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Indira/Zuma Press/Profimedia

"Imao sam nekoliko teških mjeseci u kojima nisam uspio uhvatiti dobar ritam. Sada moram pokazati da to još uvijek mogu. Ne sumnjam u to tko sam, ali jasno mi je zašto se ljudi brinu za mene", rekao je novinarima.

Belgija svoju pripremnu utakmicu igra protiv Egipta u Kuvajtu u petak, a onda počinje Mundijal na kojemu bi Hazard trebao biti vođa momčadi Roberta Martineza koju mnogi smatraju ‘zlatnom generacijom.‘

"Zajedno s nekoliko drugih igrača, došao sam u dob u kojoj lako možeš ispasti (iz reprezentacije), ali prije nego li se oprostimo od nacionalne vrste na nama je da damo sve od sebe u Katru."

image

Luka Modrić i Eden Hazard

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Na prvenstvu je Belgija smještena u skupinu F s Hrvatskom, Marokom i Kanadom. Hazard se još prije mjesec dana u razgovoru za FIFA-u osvrnuo na protivnike u skupini, a posebno je istaknuo Luku Modrića, dodavši kako ima privilegiju trenirati s njim svaki dan. Govorio je tada kako je svima jasno da je Hrvatska talentirana momčad koja će im definitivno biti najteži protivnik u grupi, momčad koja je zbog svog talenta došla do finala prije četiri godine. Na presici ovog ponedjeljka ipak je malo škrtario na riječima:

"Naš prvi fokus trebao bi biti na preživljavanju grupne faze. Ako pružimo svoj maksimum kasnije je sve moguće, četvrtfinale, polufinale ili čak finale."

Za kraj je ponovio da ne planira napustiti Madrid u siječnju, "Ne želim napustiti Real. Možda će stvari izgledati drugačije (za mene tamo) nakon Svjetskog prvenstva", zaključio je Hazard.

Linker
28. rujan 2024 23:27